Verimlilik üzerine düşünce, bilim ve kaynakları verimli kullanma tartışıldı. Çakılan bir kıvılcım nasıl aleve dönüşür denildi ve çözüm arayışları başladı. Verimli sunum tekniklerinden yarışmalara etkili sunum tekniklerinden kendini iyi ifade edebilme eğitimlerine kadar geniş çaplı konulara değinildi. TKDK başvuru uzmanı Mete KARA; “Konferanslara katılıyoruz. Kurslara katılan öğrencilerimize sertifikalarını verdik. Geçen hafta yeni bir proje hazırlama kursumuzu başlattık” dedi.
Ders günleri ve saatler konuşuldu. Salı günü 5.30-7.30 arası Cumartesi günü 11.00-14.00 arası olarak belirlendiğini belirtti. Endüstri 4.0 üniversitede ve lisede bu konuların duyulması gerektiği ve Almanya’da Köln’de bunların ders olarak anlatılmaya başlandığı belirtildi. Türkiye’de şu an Sabancı ve Koç Üniversitelerinin bu konuyla ilgilendiği ve 3. olarak ilgilenen Üniversite’nin de Giresun Üniversitesi olması gerektiği konuşuldu. Ankara’da yapılan toplantıda bu konunun bürokratlar tarafından anlatıldığı akademisyenlerinde ilgilenmesi, öğrenmesi ve öğretmesi gerektiği tartışıldı. Sayın Mete KARA; ‘Hayal kurun. Hayal kurmak güzeldir ama hayallerinizi takip edin’ denildi.
VAKİT = NAKİT
Mete Bey, zamanı verimli kullanma ile ilgili bir sertifika almak istediğini belirtirken asansör konuşma tekniklerinin öneminden yani 120 saniyede projesini anlatması gerektiğinden bahsederek gençlerin bilinçlenmesini Kemal Sunal’ın ‘KİRACI’ filminden; ‘Allah’ın verdiği nefesi boşuna harcamayalım’ repliğiyle zamanın verimli kullanılması gerektiğini vurguladı. “100 öğrenciden 10 tanesini meslek sahibi yapabiliyorsak bu bizim başarımızdır. Üniversite’de, girişimcilik ve yatırım üzerine çok söyleşi yaptım” diye Mete KARA, zamanın verimlilik yönünden eğitimdeki rolünü de ortaya çıkardı. Vizyon ve misyon, yenilikçi girişimcilik konularına değinildikten sonra üniversite ile paralel projeler yapmak istediklerini belirtti.