GİRESUNSPOR BOLU’DA TARAFTARINA KAHRETTİ

                                    GİRESUNSPOR BOLU’DA TARAFTARINA KAHRETTİ

 

Futbol da inişler çıkışlar tabi ki olur olacakta.

Futbolun fıtratında var bu gerçekler. Ama şampiyonluk yarışında mücadele eden Giresunspor böyle vurdum duymaz sorumsuzca futbol oynayamaz.

Hele bir hafta önce bu ligin en güçlü takımı Eskişehirspor’u Giresun Atatürk Stadı’nda eze eze futbol oynayıp; sadece gol atamayacaksın. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanacaksın. Bu moralle yaşlı Boluspor maçına çıkıp puan veya puanlarla Giresun’a dönme hesabı yapıp şampiyonluk yolunda ki engellini açacaksın.

Giresunspor Boluspor deplasmanına sadece Eskişehir maçından farklı santraforda Özgür Can sol açıkta, Volkan Okumak sağ açıkta, Isaak değişiklikleriyle sahaya çıktı.

Sanki hiçbir iddiası olmayan bir görünüm de sağda gezip sorumsuzca futbol oynuyor gibiydiler.

Topu ayağına alan hemen sol tarafa dönüyor bir mahalle maçı gibi sahada geziniyorlardı.

Ne bir adam markajı ne alan savunması ne de boş sahaya çıkma hiçbir sistemi olmayan bir takım görünümündeydi.

Müdafaa tel tel dökülüyor orta sahanın yıldızları Dodo Dımıtradis Recep bir birinden kopuk ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlardı.

Sol açıkta Recep, sol önde Volkan Okumak sol çizgide oyunu kitliyorlar dı.

Sanki Giresunspor’un sağ tarafı kullanması yasakmış gibi Ayzek tarafından bir türlü oyunu sağ taraftan yıkamıyordu.Zaten Ayzek’in fizik gücü yok ki sağ açıkta oynasın.Ne ileriye ne de geriye faydası vardı.

Giresunspor kendini tanıyana kadar maç iki sıfır oldu. İlk devre böyle bitecek derken Dodo’nun ceza sahasında topu diziyle Boluspor ağlarına atınca Giresunspor için çok büyük ümit olmuştu ikinci devre için.

İkinci devrede Yücel Hoca Dilaver ve Abwo’yu oyuna almasıyla yaşlı Boluspor takımını Giresunspor sahadan siler diyorduk. Girenler de aynı vurdum duymazlık sistemine ayak uydurup yürüyen Boluspor’lu otuz dört yaşındaki Santoz Giresunspor’a iki gol atıyordu.Giresunspor’un yapmak istediğini Boluspor yapmış Giresunspor’a farklı mağlubiyetin gerçeğini gösteriyordu.

Kale de Eser amatör takımda bile yenilmeyecek gollere davetiye çıkarıyor ne de geriden takımını yönetemiyor.

Topu alan Giresunspor’un ceza sahasına geliyor Giresunspor’lu futbolcularla sanki dalga geçiyor gibiydiler.

Orta sahanın yıldızları Dodo, Dımıtsradıs, Recep ne yaptıklarını bilmiyorlar. Kendi açıklarını bile kapatamıyorlar.

Ne müdafaaya ne de forvete hiç yardımcı olamıyorlar. Bu ligin en iyi orta sahası ve bu zamana kadar Giresunspor’u ayakta tutan orta saha Boluspor maçında ayakta bile duramıyorlar. Takım olarak Giresunspor saha da yürüyemiyordu zaten. Ne güçleri kalmış ne kuvveti. Bir futbol takımı bir hafta da bu kadar mı değişir. Futbolun içinden gelen herkes Giresunspor’un bu tuhaf halinden bu sorumsuz futbolundan kimse bir şey çıkaramadı.

Hani eskilerin futbol değimiyle gerçek sözü aklıma geldi şimdi (Atanla tutanın) iyi olmayınca bu netice de her futbol takımının yaşayacağı sonuçlardır.

Şimdi Giresunspor’un yönetimi başarının mükâfatını Türkiye sınırlarını zorlayıp Giresunspor’un bütçesini kaldıramayacağı zorluklar içinde 15 bin Tl prim veriyorsa başarısızlığın cezasını neyle karşılık verecekler taraftarlar merakla bekliyor.

Bunun da bir karşılığı olması lazım elbette.

Ben Giresunspor’un zarar görmemesi için geçen haftaki bir kişinin bana yaptığını yarın takım arkadaşlarına başka bir gün yönetim kuruluna yapacağını bana kim garantisini verebilir mi?. Kimse Giresunspor’dan üstün olamaz. Her kim olursa olsun. Aynı saygısızlık Giresunspor yönetim kuruluna yapılsa o insanlar nasıl karşılık verir onu merak ediyordum. Demek ki bir futbolcu Giresun evladından daha değerliymiş.Ben o insana futbolcu bile diyemem zaten.

Yarın o şahıs Giresun’u terk edip gidecek bizler yüz yüze bakacağız. Ben de onlara o şahıs gibi davranacağım. Giresunspor kimsenin babasının takımı değil olamazda. Ben ne insanlar gördüm. Giresunspor’un maçlarına bile gelmiyorlar.

Ben Giresunspor delegesiyim. İyi günde de kötü günde de hep Giresunspor’un yanında oldum. Giresunspor küçük bir şehir herkes herkesin karakterini biliyor.

Bolu deplasmanında hezimete uğrayan yirmi iki futbolcumu çok üzüldü? yoksa Türkiye’de iki milyondan fazla taraftar mı kahroldu?.

Kimse kimsenin Giresun ve Giresunspor sevgisini sorgulayamaz haddine de değil.

Giresunspor, kimsenin tapulu malı da değil. Giresunspor, Giresun halkınındır. Ben de olsam olmasam da sizde olsanız olmasanız da. Ben eleştiri hakkımı kullanıyorum. Her şeyden önce Giresunspor üyesiyim. Eleştiri hakkımı kimsenden izin almadan kullandım. Sizin kararınız sizleri bağlar. Benim Giresunspor’dan başka hiçbir beklentim yok. Bugün bana yapılan saygısızlığa birileri size yapsa ben hep sizden daha çok sizin yanınızda olurdum.

Giresunspor’a zarar veririm diye sezon sonuna kadar bu olayı kapatıyorum. Ve susma tercihimi kullanıyorum. Karşımdakilerin de aynı saygıyı bekliyorum.

Söz konusu Giresun ve Giresunspor ise gerisi teferruattır.

Takdir spor kam oyunundur. Büyük Giresunspor taraftarınındır…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?