FINDIK TARIMI NEREYE GİDİYOR?

FINDIK TARIMI NEREYE GİDİYOR?

Doktor Kalem, önemli mesajlar verdi.

Türkiye Doğa Koruma Vakfı ve Ülker’in düzenlediği “Sürdürülebilir Fındık Tarımı Çalıştayı” New Jasmin Hotel’de yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan   WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem, WWF-Türkiye’nin dünyanın en büyük, deneyimli ve bağımsız doğa koruma kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Ülker Bisküvi Sürdürülebilirlik Komitesi Koordinatörü Begüm Mutuş da Ülker’in  Türkiye’de toplumun sosyal gelişimine ve sürdürülebilirlik çalışmalarına her zaman duyarlı olduğunu kaydetti. Mutuş, “Ekim ayında sürdürülebilirlik ilkelerini ve 2024 hedeflerini açıklayan Ülker, çalışmalarını çevre, değer zinciri, inovasyon, çalışanlar, toplumsal sorumluluk ve liderlik ana başlıklarında yürütmeye başladı. Tüm bu çalışmalar içinde sürdürülebilir fındık tarımı projesinin öncelikli bir yeri bulunuyor” dedi.

Çalıştayın yararlı olmasını dileyen  Vali Hasan Karahan da, “Giresun fındığın başkenti, Giresun fındığı diye tabir edilen fındığımız, fındığın iyisi kalitelisi. Ancak bunun, Giresun da dahil yeterince anlaşılabildiğini söyleyemiyoruz. Bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek, teşvik etmek, yönlendirmek hepimizin görevi. Gerek Giresun’da gerek Giresun dışında yapılacak bütün çalışmaları Vilayet olarak destekliyoruz.  Ülker Grubuna ve Doğal Hayatı Koruma Vakfına teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.   Konuşmaların ardından Çalıştayda, Sosyo- Ekonomik Sürdürülebilirlik Açısından Fındık Üretimi, Ekolojik Sürdürülebilirlik ve Doğal Yaşam Açısından Fındık Üretimi, Fındık Tarımında Sürdürülebilirlik Programları ve Sertifikasyon-Oregon Örneği konu başlıklarının görüşüldüğü oturumlara geçildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. fındık tarımı nereye gidiyor fındık tarımı bitmeye doğuru gidiyor fındığımız üç ila beş ihraçatçının elinde oyunçak olmuştur 400 bin çiftçinin emeği bu kişiler tarafında herzaman sömürülmüştür son dönem oluşan fiyatda doğal afetlerin sonoçu oluş muştur hiç bir dönem üretiçinin yanından tarafa tavır alınmamıştır tüccar zengin edilmiş üretici sadece sömürülmüş bir kısır döngüye mahkumedilmiştir biz üretiçiler ciddiği olarak bahçelerimiz kesmeyi düşünmeye başladık lütfen kaliçı sabit birfiyat devletimizden bekliyoruz bahçeye girmeden fındığımızı kaça sataçağımızı bilmek istiyoruz lütfen saygılarımla

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?