Giresun Gündem
SÜRAL’DAN TIP FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ SORULAR
Sosyal Medyada Paylaş
28 Aralık 2015
Okunma sayısı: 591

SÜRAL’DAN TIP FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ SORULAR

Başkan Süral, üniversite Yönetimi’ni eleştirdi ve sorularına yanıt istedi.

Sağlık sen Giresun Şube Baskanı Kerim Süral, Tıp Fakültesi hastanesi ile ilgili ilginç eleştirilerde bulundu

Süral” Yaklaşık 5 milyon TL harcanarak revize edilen GRÜ Tıp Fakültesi hastanesi; altyapı, planlama ve   gerekli fizibilite çalışması olmadan yapıldığından 23.12.2015 tarihi itibariyle 1 yıldır afonksiyone  pozisyonda olduğu tespit edilmiştir. “dedi

Süral sözlerini şöyle konuştu

– Genel, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi yoğun bakımlarının toplam yatak sayısı 17 olup, şu ana kadar hiçbir hastaya hizmet verememiştir.

– Acil servis kurulmuş, ambulans temin edilmiş ancak şu ana kadar hiçbir hizmet icra edememiştir.

– 35 yataklı hasta servisi ve 3 adet ameliyathane yapılmasına karşın hafif ameliyatlar (ortalama 8-10 vaka/hafta), yaklaşık 150 hasta/gün poliklinik (ortalama 3000 hasta/ay) ve çok az sayıda yatan hasta dışında herhangi bir hizmet verememiştir.

– Hastanede Anjiografi laboratuarı, Bilgisayarlı Tomografi, MR ve hatta basit bir röntgen cihazı dahi bulunmamakta; idrar tetkiki ve seroloji dışında hiçbir laboratuar tetkiki yapılamamaktadır.

– Patoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya ve genetik laboratuarı bulunmamaktadır. Bunlardan genetik laboratuarı hariç Patoloji, Mikrobiyoloji ve Biyokimya laboratuarları yapılmadan tüm malzemeleri yaklaşık 2 yıl önce alınmış olup depolarda bekletilmektedir.

– Birçok anabilim dallarında (örneğin Üroloji) cihaz alımı yapılmamış olmasına rağmen sarf malzemeleri alınmıştır.

– İhtiyaçtan çok fazla ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri alınmış, ciddi miad sorunları yaşanmış ve bir kısmı Devlet hastanesine verilmek zorunda kalınmıştır.

SORUYORUZ: Bu kadar milli servet harcanarak yapılan hastanenin gerekli fizibilite çalışmaları önceden neden yapılmadı? Bu konuda ilgili uzmanlara neden sorulmadı? Böyle bir hastanenin işlevsel duruma gelebilmesi için gerekli personel ve ekipmanın gerekliliği neden düşünülmedi? (Toplam 20  hemşire, 3-5 sağlık memuru, teknisyen ve hizmetli personel ile bu hizmetin verilemeyeceği ortadadır.)

Ayrıca, Tıp Fakültesinde 1.,2.,3. ve 4. sınıflara eğitim verilmektedir. Ancak;  Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Psikiyatri, Dermatoloji, Göğüs Hastalıkları, Plastik Cerrahisi, Romatoloji, Gastroenteroloji, Nefroloji, Onkoloji, Çocuk Cerrahisi (1.5 yıldır dış görevlendirmede), Radyasyon onkolojisi anabilim dallarında öğretim üyesi bulunmamaktadır. Ancak ders sayısı çok daha az olan Tıbbi Genetik ve Fizyoloji Anabilim dallarında 3’er tane öğretim üyesi bulunmaktadır.

Öğretim üyesi alımlarında ihtiyaç ve liyakat gibi durumlar gözetilmediği gibi gelen öğretim üyeleri içinde cazip bir ortam oluşturulamadığından onlarca öğretim üyesi Tıp Fakültesinden ayrılmıştır.

SORUYORUZ: Gerekli alt yapı oluşturulmadan neden Tıp Fakültesinde eğitime başlandı? Özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencileri; bu kadar öğretim üyesinin eksik olduğu, iki-üç anabilim dalı dışında asistanın olmadığı, branş dışı derslere girildiği, hasta başı eğitim imkanın olmadığı bir Tıp Fakültesinden nasıl mezun olacaklar!? Ve bu genç doktor kardeşlerimize canımızı nasıl teslim edeceğiz?”

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2020 Giresun Gündem