İSTANBUL  ANTALYA & GİRESUN İÇİN ÇILGIN PROJELER 

İSTANBUL  ANTALYA & GİRESUN İÇİN ÇILGIN PROJELER 

Türkiyemiz’in 2 çılgın projesi var. 3. Çılgın proje Giresun’da neden olmasın.

1) İstanbul kanalı. Bizzat Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan takip ediyor. Büyükçekmece (Marmara)-Yeniköy (Karadeniz) arasına inşa edilecek 2. Boğaz Kanalı ihaleye çıkıyor.

2) Antalya Boğa çayı kanalı. Boğa çay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çılgın projesi. Türel, 2017 Ocak’ta bütün iş makinelerini Boğa çay’a yığıyor. Tam bir uçağın kalkış anı, havaya doğru tırmanışa geçiliyor.

3) GİRESUN teleferik kurulması ve Kümbet yaylası uzun dereye 3 metrelik set yapılarak tabi göl yapılması ve Koç Kayası’da Çımbırtlık Bölgesi’ne gölet yapılması.

Kanal İSTANBUL’un açılması ve böylece gidiş geliş trafiğinin rahatlaması kanal İstanbul dan geçişlerin ücrete tabi olması hem kontrolün sağlanması açısından hem de ülkemiz ekonomisine gelir sağlaması bakımından önemlidir. Ayni zamanda bahse konu bölgede ekonomik değer artar yeni yerleşim yerleri ve iş imkanı yaratılmış olur. Ülkemizde büyüme oranı artınca derecelendirme kuruluşlarının notları değişir.

16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Antalya Uluslararası Film Festivali nedeniyle Belediye başkanı Menderes Türel’i yaptığı konuşmada kararlı görünüyor, yerinde duramıyordu… Son gelişmeleri anlatırken, sık sık çalan telefonundan, Amerika- Hollywood’tan arayan küresel film yapımcılarına Boğa çayda kurulan uluslararası film stüdyoları hakkında bilgi veriyordu.

Çok hızlı büyüyen ve gelişen Antalya’nın birçok uluslararası organizasyona da ev sahipliği yaptığının altını çizen Menderes Türel, “Antalya, NATO Zirvesi, G20 Liderler Zirvesi ve son olarak EXPO 2016’ya kapılarını açtı. EXPO olimpiyatlara eşdeğer bir organizasyondur. Tüm bu organizasyonları Antalya’da başarıyla düzenledik. Şimdi, Antalya Uluslararası Film Festivali ve Uluslararası Piyano Festivalleri için harekete geçtik. Antalya Film Festivali 53’üncü yılında daha güçlü, yeniliklerle dolu olacak” diye konuştu.

Hollywood’u Antalya’da misafir edeceğiz.” Boğa çay Projesi, 3 etaptan oluşuyor.

İlk etap olarak sahilden 2 km. içeriye kadar olan kısmı tamamlanacak. Denizde ve nehrin içinde iki yat limanı, halka açık yaşam merkezlerinin 2019’a kadar tamamlanması öngörülüyor. Antalya Film stüdyoları da Türkiye’nin ikinci çılgın projesi Antalya Boğa çay’da yapılıyor.

Boğa çay Marina ve Tünek Tepe projesi birleştirildi. İlave olarak, Belek Yeni Kruvazör Limanı’yla büyük sıçrayışa imza atılacak. Yat limanları, kravazör limanlar, sahil projeleri Antalya’yı bambaşka yaparken, film stüdyolarıyla Boğa çay, bir çekim merkezi haline dönüşüyor. Günümüzde 6 km olan Konyaaltı Plajı, denizin içeriye taşınması ve sahil bandın 40 km. daha uzatılması turizm kentini cazibe merkezine dönüştürmüş durumda.

GİRESUN ili için teleferik başlangıç noktası olarak düşünülecek emsalsiz nokta  Küçük mendireğin yol kenarında kalan kısımdan teleferik yaparak Kalenin batı yakasına(topun alt kısmına) seyir terası yapıp hem şehri seyretmesini sağlamak hem birinci konaklama kısmını belirlemek, bu noktadan Gedik kayaya bağlantı sağlamak ve burada lokanta ve kafe yapılmasını sağlayarak ikinci bir seyir terası sağlamış oluruz. Gedik kayadan Adaya şimdiki yat ve motorların yaklaştığı kısma tabiatı tahrip etmeden iniş sağlarsak komşu illerin ve tur şirketlerinin programa alındığı cazip merkez olur ilimiz.

Giresun Kümbet yolu otobüsün gideceği şekilde yapılıp Kümbetin girişinden başlayıp   sol kısmında kalan binaların tamamını yıkalım merkezi tamamen Koç kayası istikametine taşıyalım, Koç kayasına kadar standart yol yapalım. Kümbetin içinden Aymaç mevkine çıkan kısma raslayan ve yolun genişliği onbeş metre olacak şekilde, Aymaç mevkine kadar yol yapalım. Uzundere istikametinden anayola kadar olan yolu standart hale getirelim. Şimdiki HES yapılan kısmı üç metre yükseklikte gölet yapalım farklı bir görünüm getirelim o bölgeye, sonra ulusal turizm şirketlerinin yapılan gölet’in güney kısmına tesis yapması için ihale edelim O bölge Kara denizde turizm potansiyeli yüksek, tek bölge olur.

Koç kayasının Çımbırtlık (mevcut lokantanın arka kısmı) gölet yaparak dinlenmeye gelenlerin balık tutmasını ve kayıkla gezinti yapmasını sağlayarak animasyon kısmı kısmen sağlanır ve gelen müşteri uzun süre kalır.

Giresun turizmi kara denizin incisi olsun, ilimizin ekonomisini fındık değil turizm kalkındırır. Görev yaptığım yıllardan bu zamana kadar hep savunuyorum gene sözlerimin savunucusuyum.    İstanbul, Antalya yıldız olurken GİRESUN neden yıldız olmasın Kara denizin yıldızı GİRESUNDAN doğsun mega kent olsun. İlimizin sayın siyasileri lütfen ilgilensinler ve ilimizin kara talihini yıksınlar. Bu Millet mutlaka emeği geçen herkesi gönlünde yaşatır ve tarih o büyük insandan bahseder bence bundan daha gurur verici olay olmamalıdır. İlimizde birçok sivil toplum kuruluşu var ama çıkıp hiçbir tanesi proje üretip siyasilere götürmezler o beylerin düşüncesi protokol sıralarında kendilerine yer açmaktır. Saygı değer protokol mensupları işte sizlere proje takip ediniz tarihe isimleriniz altın harflerle yazılsın. Amacım birilerini yermek değil ilimiz için; kalıcı proje yapmak ve gelecek nesillere miras bırakmaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?