Ekonomide Bağımsız Olan Devletler Bağımsız Olur.

Ekonomide Bağımsız Olan Devletler Bağımsız Olur.

Turkiye Cumhuriyeti Devleti Olarak 2002 yılında Dış borç 120 milyar dolar seviyesinde idi. 2019 Kasım itibariyle Dış borç 453 milyar dolar oldu. Özel sektörün borcu ise 300 milyar dolara yaklaştı.Türkiye Cumhuriyet Devleti 80 yılda 57 milyar dolar açık vermişti.Son 17 yılda Türkiye Cumhuriyeti 565 milyar dolar cari açık verdi.
Son 17 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti 750 milyar Türk lirası faiz ödedi.Son 17 yılda Özel sektörün borcu Devletin borcu yarışır hale geldi. Son 17 yılda işhayatında 50 yıllık firmalar peş peşe konkordato ilan ediyorlar.Karşılıksız Çeklerde patlama oldu.
Ülke genelinde içra dairelerinde dosya sayısı 22 milyonu geçti.Vatandaşlar bankalara 570 milyar Türklirası borçlu.işsizlik rekor kırmış,Tüik verilerine göre son 4 haftada iş aramak için başvuranların verilerine göre,işsizlik %14 yani 4 milyon 650 bin kişi. Bu kişilerin %27 si genç ( 15-25 yaş arası) işsiz.Gerçek işsizlik rakamları ise %20 sinin ise 7 milyonun üzerinde.
Ekonominin Bağımsızlığı Tarımda,Sanayide ve her sahada üretimden geçer.Bunun için Ülke olarak borç para almaktan vaz geçip, kendi Milli paramıza geçmekle olur.Milli para döviz karşılığında basılan Türk lirası değildir.Milli para yıllık gayrisafi Milli hasılatın karşılığında basılan Türk lirasıdır.Türkiye Cumhuruyeti Devleti Olarak Ülkemizin yıllık gayrisafi Milli hasılat 3.9 tirilyon Türk lirası karşılığıdır.Devlet olarak enaz bu gayrisafi Millihasılatın enaz % 30 Türk lirası basılır.Enfilasyon sıfırdır.Çünkü karşlıklı para basılmış oluyor.Kim para basarsan enfilasyon olurdiyorsa,bu kişiler iktisat ilmini bilmiyorlar veya para sahiplerinin tellallığını yapıyorlar demek tir.O zaman para satanlar Ülkemize para satamıyacaklar.Bu günkü kapitalis ve liberal ek nomiyi terk edip,Milliekonomi modeline geçmek gerekir.Bu konuda Prof.Dr.Haydar Baş beyin Milli Devlet ve Milliekonomi modeline Ülkemizin acilen geçmesi gerekir.
Ülkemiz Ekonomi Bağımsızlığına Ozaman kavuşur.O zaman işsizliğe çare bukunur.Ünüversiteyi bitirip iş bekliyen gençler iş bulur.Onlar üretir ve Eknomide güçlü olunur.Atanamıyan tüm ünüversite mezunları Devlet ve Özel sektörde iş bulur.En düşük maaş 5 bin Türklirası olur.
Vatandaş pazara gittimi ihtiyaçı olan yiyecek ve giyecek alır ve morali düzgün olarak evine gider.Çocukları ve Ailesi mutlu olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1925 ve 1938 yılları arası 48 faprika kurdu. Sanayi devrimi yaptı.Üretim için Devlet üretme çiflikleri kurarak millitarımı ortaya koymuştu.Limanlar ve tüm yollar devletleştirildi ve yeni yollar yapıldı.Toplumda huzur ve güven olur.O günleri görmek üzere, selamlar ve saygılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?