İbrahim BALCIOĞLU
İbrahim BALCIOĞLU
ibrahim@giresungundem.com
Tirebolu Gümüşhane Yolunu Ruslara mı Yaptırsak?
  • 0
  • 322
  • 08 Kasım 2020 Pazar
  • +
  • -

Geçtiğimiz günlerde Murtad Deresi Menfezinde Gelişme Var mı? demiş ve 5 askerimiz ve bir iş makinesi operatörünün şehid olduğu bu menfezdeki çalışmaların hangi aşamada olduğunu sormuştuk. Elbette biz kendi gözlemlerimizi yapıyor ama yetkililerden ve halktan da bu soruya cevap bekliyorduk. Muhtemelen konuyu bilenler ve ilgililer bu yazıyı ve sorulan soruyu takip etmişlerdir. En azından biz öyle umuyoruz yoksa boşa nefes tüketmiş oluruz.
Şimdi bu yazıyı okuyanlar Murtad Deresi de nere, menfezine ne oldu diye sorabilirler. Bilmeyenler için söyleyelim, bilenler için de hatırlatmış olalım. Murtad Deresi, Vavuk Dağından başlayıp Gümüşhane il sınırlarından çıkıp Tirebolu’dan denize dökülen Harşit Çayının yüzlerce kolundan biri. Murtad deyince bilinmiyor veya anlaşılmıyor olabilir; Mursal Deresi dersek bu adla anılan köyle irtibatı da konulmuş olur. Mursal Deresinin Harşit Çayıyla birleşmeden hemen önce Tirebolu Gümüşhane karayolunun altında bulunan menfeze nedense Murtad Menfezi denilmiş. Murtad mı Mursal’dan türeme Mursal mı Murtad’dan türeme henüz bilmiyorum. 22-23 Ağustos gecesi yağan yağmurlar taşarak menfezin çökmesine neden olunca bütün gözler buraya çevrildi. Bu menfezde önce bir iş makinesi daha sonra da içinde 5 askerin bulunduğu jandarma minibüsü azgın sulara kapıldı. İçinde bulunan 5 askerimiz ve bir kepçe operatörü boğularak can verdiler. 6 şehidimizin bulunduğu bu menfez bütün Türkiye’nin gündeminin günlerce birinci maddesi oldu.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bakanların, milletvekillerinin ve her çapta siyasetçinin ilgi ve alakasına mazhar oldu. Bu mazhariyet sonunda belki yıllarca kaderine terkedilecek bu menfezin yeniden yapılması da Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün acil işler kategorisinde gündemine girmiş oldu. Doğrusu inşaat sahasında işle ilgili bir tabela var mı bilmiyorum ama komşu ilimizden bir müteahhit bu işi almış olmalı ki dün gece sele giden aracın plakası da buna işaret ediyor.
Biz bu yazıyı yazdıktan sonra takip edebildiğim kadarıyla ilimiz valisi Sayın Enver Ünlü iki defa şantiyeyi ziyaret ederek ilgililerden bildi aldı. Birini geçen hafta Cuma günü yaptıklarını biliyorum. Tirebolu’muzun haftalık pazarı Cuma günleri olur, hanım Cuma pazarına gitmek istediği için ilçede bulunduğum esnada ilçemizin il genel meclis üyelerinden dostlarım Murat Arslan ve Mehmet Şener, Tirebolu Kaymakamı ile beraber şantiye ziyaretinde Sayın Valimize eşlik edeceklerini söylediler. Basına yansıdığına göre işler bir iki kişi çalışsa da zamanında bitecekti. Çekilen resimlerde sadece iki kişinin çalıştığı, bir fore kazık çakma makinesi bir de kepçe türü iş makinesinin olduğu görülüyordu. Ama olsundu işler zamanında bitecekse bunun bir ehemmiyeti yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptığı ihalelerde iskonto yaptırdığı gibi iş süresini de kısalttırmakla meşhurdu belki bunda da hem iskonto hem de iş süresi kısalttırılmış olabilirdi.
Ama dün gece aniden yağan yağmur pişmiş aşa su döktü. Köydeki okuma yazma bilmeyen Mehmet Ağanın duyduğu sarı ve turuncu hava alarmı, yorgunluktan olsa gerek işi yapan müteahhit ve adamları duymamış, iş sahasında bulunan kamyon, iş makinesi ve malzemeler tümden sele gitmiş. Geçen selden kalan menfez kalıntıları da ‘biz burada duramayız’ diyerek onlarda terki diyar etmiş. Sayın Valimiz bir defa daha enkaz mahallini ziyaret ederek ilgililerden bilgi almış. Artık ne bilgi aldığını bilmiyoruz. Ancak bizim aylardır dile getirdiğimiz servis yolu isteği de menfezin yapılması da bir başka bahara kaldı. Resimlerden gördüğümüz kadarıyla orada artık menfez denilen bir şey yok. Tertemiz bir dere yatağı var; açgöz ve paragöz kum çakıl ocağı sahipleri orayı da yerler, belki doyarlar.
Tabi şimdi biz tekrar başa dönüp iktidarıyla muhalefetiyle STK’larıyla bütün bu ilin milletvekillerini, siyasi partilerinin il ve ilçe başkanlarını, STK temsilcilerini göreve davet edelim. Burası herhangi bir köyün yolu değil, bu yol Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars’ın kullandığı karayolunun bir parçası. Bırakın bu ehemmiyetteki bir yeri komşu ilimizin bir köyünün yolu bu kadar kapalı kalsa yer yerinden oynardı. Ne istiyorsunuz, bu bölgeye Rusları davet edip yolu onlara mı yaptıralım?

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM