İletişim fakültesi, animasyon merkezi  ile fındığa alternatif olabilir mi?

İletişim fakültesi, animasyon merkezi  ile fındığa alternatif olabilir mi?

Dünyadaki animasyon ve çizgi film sektöründe milyar dolarlar dönerken,Tirebolu İletişim Fakültesi’nin hala bu sektöre dahil edilmemesi üzüntü yaratıyor. Kurulacak altyapı sayesinde söz konusu fakültenin, fındığın 10 katı katma değer üretebileceği öne sürülüyor. Bakan Nurettin Canikli, milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk’ün kaynak sorununu çözmeleri halinde, Giresun’un  dünyada Antalya gibi ilgi odağı olabileceği öne sürülüyor. Rektör Cevdet Coşkun’a sahip çıkılması halinde tarihi başarıların gelebileceği dile getiriliyor.

Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulabilecek bir animasyon merkezi ile Türkiye’nin çizgi film sektöründe dünyada söz sahibi olabileceği ifade ediliyor.

Dünyadaki çizgi film ve amimasyon sektörünün cirosunun milyar dolarlarla ifade edildiği günümüzde,Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin henüz bunun altyapısını kuramaması büyük üzüntü yaratıyor.

Bazı Uzmanlar ise”Animasyon Sektörü o kadar güçlü bir sektör ki,bölgedeki fındıktan 10 kat daha yöreye ekonomik katkı sağlayabilir.Bunun için önce dünyayı biraz taramak gerekir”diye konuştular.

Bu proje neler getirir?

1.Ordu ve Giresun illerinin ortasında uluslararası ulaşım ağına yakın bir yerde TURCİKA-ISLAMIC UTOPHICA STUDIOS’U özel sermaye ve devlet teşviki ile kurmak.

2.İlk aşamada 100 adet animasyon ve oyun tasarımına uygun güçlü bilgisayarlarla 100 iş istasyonu, iki render (hareketlendirme) çiftliği stüdyosu, bir sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik laboratuvarı ve 20 kameralı soğuk ışık setli belgesel film stüdyosu kurmak.

3.Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik laboratuvarları için Almanya da faaliyet gösteren KraytekTürk firması(Giresunlu) ile işbirliği ve hatta ortaklık kurulacaktır.

4.Oyun tasarımı ve animasyon tasarımı için gerekli uzman öğreticiler Türk dünyası (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan Vs.)ülkelerinden ve Türkiye’den sağlanacaktır.(Bir küçük örneği Giresun Üniversitesi, Tirebolu İletişim Fakültesinde tarafımdan kurulmuştur ve faaliyet halindedir)

5.Türk dünyası ülkelerinden tasarım ve çizim yeteneği olan gençler kendi ülkelerinin kültürlerinin karakterlerini yaratmak üzere Türkiye’ye getirilerek  üç ay yoğun eğitimden geçirilecektir. TURCİKA-ISLAMICACADEMIA  UTOPHİCA STUDIOS  ta istihdam edilecektir.

6.Çıkarılan ürünler Almanya’daki Kraytek Türk firması kanalı ve başka kanallarla dünyaya dağıtılacaktır.

7.Dünya yarışmalarına katılınacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?