Giresun Üniversitesi büyüdükçe Giresun ekonomisi büyüyor. Üniversite, bu bağlamda güzide ilimizin ekonomik kalkınmasını sağlayan bacasız bir fabrikasıdır.
Giresun Üniversitesi 2006 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ayrılarak kuruldu. Yaşanan rektör değişimleri nedeniyle kurulduğu günden 2012 yılına kadar bir türlü tam manasıyla gelişme gösteremese de, Prof. Dr. Aygün Attar’ın rektörlüğe atanmasının ardından hızlı bir şekilde yaralarını kapatarak kendisiyle birlikte kurulan üniversiteleri birçok alanda geride bırakmıştır.
Giresun Üniversitesi; 2014-2015 eğitim-öğretim yılında lisans programlarında %99,27’lik rekor tercih ve doluluk oranı, son iki yılda % 300 artan akademik personel oranı ve dünyanın 30’dan da fazla ülkesinden 1.000’e yaklaşan uluslararası öğrenci sayısı gibi verilerle yeni bir üniversite olmasına rağmen ülkemizin hızla büyüyen ve gelişen örnek üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Giresun
Üniversitesi’nin bu denli hızlı büyümesinin arkasındaki çaba takdire şayandır. Son dört yılda çok hızlı bir gelişim ve büyüme gösteren Giresun Üniversitesi (GRÜ); 13 Fakültesi, 11 Meslek Yüksekokulu, 3
Yüksekokul, 3 Enstitü, 1 Devlet Konservatuvarı, binin üzerinde akademik-idari kadrosu ve 30 binden fazla öğrencisiyle devasa bir kurum haline gelirken, Giresun´a aylık 55 trilyon lira gibi astronomik bir ekonomik katkıda sunuyor.
Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR yönetimindeki Üniversitemiz 2015 yılı sonunda G.R.Ü´nün, Giresun´a yıllık katkısı 440 milyon TL gibi astronomik bir rakama ulaşırken üniversitenin sadece personel ödeneği 50 Milyon TL Giresun ekonomisine girdi sağlıyor. Üniversitelerin 2015 ödenek teklifleri belirlendi. Giresun Üniversitesi teklif tavanı 102.854.000.TL olduğu ve tüm bunlara bir de 30 bini geçen öğrenci ile Giresun Üniversitesi´nin, sadece öğrenciler üzerinden Giresun´a aylık katkısı 51 milyon 720 bin liradır. Üniversitenin yönetim anlayışının Giresun’un kalkınması ve Ülkemize marka bir isimle ve kadroyla yönetilmesi ne kadar önem arz etmektedir. İki ismin birbirine yakıştığı kaç mekân olabilir?
(GRÜ) Giresun üniversitesi çok güzel oldu, büyüdü, emekledi, yürüdü şimdi gençlik çağında ve yarın delikanlı olacak ve sonra daha da büyüyerek ağabeylerden olacak. Bunun için ter akıtan, koşan, emek sarf eden, büyümesinde emeği olan Başta Sayın Rektör Aygün Attar ve onun yanında olan ekibi, yönetim kadrosu, Giresun Halkı, siyasi partilerin kadroları ve Milletvekillerimiz bütün fikirlerin harmanı o insana ve bu okula destek oldu.
Sayın Aygün ATTAR çok değerli isim, taşın altına elini değil tabiri caizse vücudunu koyarak bakın daha dün bir kaç üniteden oluşan karmaşık yapıyı; bugün kaç fakülte, kaç birim haline getirdi. Sayın
Rektör bırakın Rektörlüğü insan olarak Giresun insanının gönlünde taht kurmuş. GRÜ ilk başlarda, büyük hamleler yaparak Üniversitemizi sayılı üniversiteler arasına sokmaya ve bu yolda yürümeye devam etmektedir. Giresun’u son yıllarda öne çıkartan ve geleceğine damgasını vuran gelişme ise hiç şüphesiz üniversite olacak.
Aynı dönemlerde açılan üniversitelere göre özellikle akademik, toplumsal, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan bir kurum takdire şayandır. Karadeniz Bölgesi’nin kıyıdaş ülkeleri arasında
barış, dostluk ve güvenliğe hizmet eden bir deniz ve bölge olması, Giresun Üniversitesi bu yaklaşımın öncülüğünü yapan uluslararası bir üniversite olan ve bu yolda hızla ilerleyen, Karadeniz Havzasının
parlayan yıldızı ve bölgenin barış elçisi olarak varlık göstermektedir.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Karadeniz Havzası Üniversiteler ağının Karadeniz Bölgesi’ndeki akademik işbirliğine ”üstün katkıda bulunduğu” gerekçesiyle ödüle layık görülmüştür.
Karadeniz; coğrafi nedenlerden dolayı hırçın dalgalarıyla, Giresun ise denizin ve yeşilin her tonuna sahip olduğu özellikleri ile bölgemizin farklılık yaratan bir ilidir. Giresun Üniversitesi ile de dünyaya açılan pencere olmuştur.
Rektör Prof. Dr. Aygün Attar önderliğinde eğitim alanında Giresun’un yıldızının parlamasına katkı koyan üniversitenin her gün gelişip, büyüdüğünü görmekteyiz. Rektör Attar’ın göreve geldikten sonra çalışma arkadaşları ile birlikte, gecesini gündüzüne katarak, aralıksız ve yoğun çalışmasının karşılığı olarak; her gün büyüyen ve ilklere imza atan Giresun Üniversitemize ve Rektörümüze siyasi görüşümüz, düşüncemiz ne olursa olsun bu ilde yaşayan veya başka illerde yaşayan Giresunlular olarak herkesin koşulsuz destek olma mecburiyeti vardır.
Herkese eşit uzaklıkta ve yakınlıkta olan Rektör Attar’ın bilim adamlığının yanı sıra Giresun sevgisini hissetmeyenlerin bunu görmesi gerekir.
Sayın Rektörümüz; “Bir kadın, anne ve başarılı bir yöneticidir”. Bu başarının kazanılmasında elbette Giresun Halkının ve Giresun’un yetiştirdiği değerlerin büyük katkısı vardır. Prof. Dr. Aygün Attar’ın
Azerbaycan doğumlu olması da kimseyi rahatsız etmesin. Sayın AYGÜN ATTAR BİZLERE RAHMETLİ ELÇİBEY VE ALİYEV’İN EMANETİDİR. Türkiye, Türk Milleti ve Giresun için verdiği uğraşı ve emeği iyi analiz etmeliyiz.
Sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmeliyiz. Attar gibi isimler kolay yetişmiyor. Buradaki başarıyı ve gayreti göremezsek bu dünyada da, öteki dünyada da vebal altında kalırız. “Biz bir millet, iki devletiz” diyerek ülkeler arasındaki bağ bu sözlerle anlatılmıştır.