Dişler Nasıl Fırçalanır?

Dişler Nasıl Fırçalanır?

Dişler, genel sağlık kapsamında büyük bir öneme sahiptir. Doğru bakım ve kullanımla sorunların engellenebildiği bir vücut bölümüdür. Ancak doğru yöntemler kullanılmadığında pek çok problemle karşılaşılmaktadır. Diş sağlığının olmazsa olmazı diş fırçalamaktır. Diş çürükleri, diş taşı, tatar gibi problemli oluşumların engellenmesi için atlanmaması gereken bir eylemdir diş fırçalamak.

Dişler düzenli fırçalanmıyor ya da diş fırçalama eylemi yanlış uygulanıyorsa, ağız kokusundan diş kayıplarına kadar pek çok olumsuz durum yaşanabilmektedir. Bu nedenle diş fırçalamak kadar dişlerin nasıl fırçalandığı da çok önemlidir. Yemeklerin ardından dişlerin arasına küçük kalıntılar yapışır ve bunlar düzgün temizlenmediği zaman çeşitli sorunlara yol açar. Ve bu sorunlar, insana katlanması zor rahatsızlık verir.

Doğru teknikle gün içerisinde, sabah ve akşam olmak üzere en az iki kez diş fırçalamak gerekir. Sosyal hayatta da ikili ilişkilerde de çok zararlı olan diş problemlerini, oluşmadan önlemek düzenli diş fırçalama alışkanlığıyla mümkündür. Doğru metotlarla gerçekleştirilmeyen fırçalama eylemi olumsuz durumlara da neden olabilmektedir. Yani sağlıklı dişler sadece fırçalamak yetmez, doğru fırçalamak gerekir.

Eğer şarlı diş fırçası satın almak istiyorsanız mutlaka bu sitede yapılan ürün karşılaştırmasına göz atın: sarjli-dis-fircasi.com

Ağız Temizliğinde Doğru Metotlar

Ağız içi problemlerine, genellikle yenilen yemeklerin artıkları neden olmaktadır. Bu nedenle de ağızdaki tüm kalıntıların temizlenmesine özen göstermek gerekir. Diş fırçası kullanımında, sağa sola hareketler yerine yukarı aşağı hareketler tercih edilmelidir. Süpürme hareketi denilen bu fırçalama tekniğiyle daha fazla kalıntı temizlenmiş olacaktır. Dişlerin yalnızca ön yüzü değil arka yüzleri de süpürme mantığıyla temizlenmelidir.

Doğru teknikle diş fırçalansa bile kimi durumlarda yeterli hijyen sağlanamıyor. Özellikle ayrık dişlere sahip olanların, doğru teknikle fırçalasalar bile yetişemedikleri yüzeyler kalabiliyor. Bu durumda da diş ipi kullanımı öne çıkmaktadır. Diş fırçalarının ulaşamadığı küçük aralıkları temizleyerek ağız sağlığını korumada önemli bir görev üstlenir diş ipi. Diş ipini kullanırken de sert davranmaktan kaçınmak ve dikkatli olmak önemlidir.

Bir diğer yöntem de diş arası fırçalarıdır. Dişlerinin arasında geniş boşlukları olan kişiler, ağzında tel, implant ya da köprü bulunanlar için önerilmektedir. Özel geliştirilmiş olan bu diş fırçaları daha faydalıdır. Diş arası fırçaları konik yahut silindir şeklinde olup çok ince kıllara ve küçük fırça başına sahiptir. Kıllar yıprandığında fırça başlığının değişmesi yeterlidir.

Doğru Diş Fırçalamanın Faydaları

Pek çok insan dişlerini fırçaladığını söylese de doğru yöntemin herkes tarafından bilindiği söylenemez. Birçok insanın düştüğü en yaygın hata, yana doğru fırçalamaktır. Yukarı aşağı fırçalamak gerekir. Fırçalama esnasında her bir dişe ayrı önem vermek de mühimdir.  Ve fırçalama, ortalama 2 dakika civarında olmalıdır. Bu sürede tüm dişler temizlenmelidir.

Doğru ağız bakımının hem sağlık hem de sosyal alanda pek çok yararı bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Diş ağrısı çekilmez.
  • Diş kayıpları sonucu ortaya çıkan kötü görüntü olmaz.
  • Sosyal ortamlarda daha öz güvenli gülüşlere sahip olunur.

Ağız içi problemlerinden ötürü harcanacak para cepte kalır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?