ATAPARKTA ŞÖLEN          

ATAPARKTA ŞÖLEN          

İlimizde sayı bakımından kabarık ve amacı dışında işlev yapan dernek var. Bu dernekler amacına uygun hareket etse inanıyorum ilimizin sorunları çözülür. Sebebi ise isteneni yapmak siyasetçinin görevi olacak, yapmayınca sıkıntı yaşayacak. Bu derneklerden bir tanesi kuruluş amacının üstünde görev bilinciyle hareket etti ve ilimize iş ve aş kapısı açtı.

Giresun Sosyal Hizmetleri Destekleme Ve Geliştirme Derneği Başkanı Selim SAĞLIK, beyi ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum.

Derneğin amacı yetiştirme yurdunda koruma altında bulunan öğrencilerin noksanlarını gidermek ve onların topluma hazırlanmasında okul yönetimi ile birlikte öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Dernek topluma katkılarını artırmak amacı ile Avrupa Birliği İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel (Kaynak temini) Programının Dezavantaşlı (Özel olarak korunması gereken guruplar.) Kişilerin Sosyal Enteğrasyonu (Topluma uyum sağlaması) ile İstihdam Edilebilmelerinin desteklenmesi Hibe Programının Kapsamında “ÇİKOLATA İLE DEGİŞEN HAYATLAR” projesi hazırlanmıştır. Proje Hibe Programı kapsamında sunulan 2200 proje arasında kabul edilen 145 proje arasına girerek İlimizde kabul edilen tek projedir.

Projenin hazırlanmasında Derneğe katkı sağlayacak olan diğer kurumlar, İl Özel İdare Sekreterliği ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü olarak planlanmıştır. Butik Çikolata ve pasta konularında mesleki eğitim kursu açılmış ve kursa yoğun ilgi olmasına rağmen sayılı ve seçici hareket edilmiştir. İlimizde çikolata ve pasta atölyesi düzenlendi ve bu atölyede 36 öğrenci eğitime görsel ve uygulamalı olarak kurlara devam etmektedir. İlimizde ilk defa düzenlenen kurs yıllardır hasreti çekilen fındığı nasıl mamul hale getirip pazarlarız sorusuna cevap buldu. Kursa katılan kursiyerlere yemek ve ulaşım ücreti verilmektedir.

Yapılan ortak çalışmada Halk eğitim Müdürlüğünün katkısı yeterli derecede olmuştur, İl Özel İdaresinden beklenen katkı alınamamıştır. Kursiyerler atölyede öğrendikleri teorik ve uygulama bilgilerini çeşitli gıda üretim yerlerinde hem kurslarını tamamlama ve uygulama yapma imkanı bulmuşlardır.

28 Eylül günü Ata parkta öğrencilerin bilgi ve becerilerini birleştirip üretmiş oldukları çikolata ve pastalar GİRESUN haklının damak tadına sunulacaktır. Bu sunum neticesinde yapılan çalışmayı taktir etmek ve ilimize yapılan katkıları değerlendirmek için; şölene katılan kişilerle yapılan değerlendirme neticesinde belli olacaktır.31/10/2017 tarihinde sona erecek projenin sürdürüle bilirliğinin sağlanması amacı ile Çikolata üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurulacaktır. Kursiyerler kurulan kooperatif bünyesinde çalışma imkanı bulmuş olacak.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?