AŞIRI SICAK HAVA DEPREMİN HABERCİSİ OLABİLİR!

AŞIRI SICAK HAVA DEPREMİN HABERCİSİ OLABİLİR!

Oldukça sıcak gündem kadar aynı zamanda sıcak günler yaşıyoruz. Evlerimizin içi yanıyor, dışarısı yanıyor, gölgelikler yanıyor,yanıyor da yanıyoruz! Sıcağın etkisinden düşünecek mecalimiz kalmadı ama, ‘Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer’ misali artık kafamızı yormadan da edemiyoruz her şeye rağmen!

Aşırı sıcaklar bir deprem olacağının habercisi midir bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki her deprem öncesinde bir takım doğal olaylar söz konusu. O’nun için değerli Gündem Gazetesi okurları bakıyorum, araştırma yapıyorum, bu olaylar nedir, ne değildir diye. Evet, ittifaka düşen görüşler olsa ağırlıktaki görüşler deprem öncesi doğal olayların cereyan ettiği görüşünde.

Dedim ya bilim adamları bu konuda ayrılığa düşüyorlar. Kimine göre, “Hayır, deprem önceden anlaşılamaz!”, kimine göre de “Evet, anlaşılabilir..” Nitekim Japonlar bu işte epey ilerideler. Kanımca, kesin olarak depremin yeri, gün ve saatini anlamak, henüz mümkün değil. Evet, ama doğaya biraz dikkat edilirse, depremin vurmasından bir müddet önce, deprem vuracağının sinyallerini veriyor.

Giresun’da 32 dereceyi bulan ve gecesinde ise 27 derecelere kadar yükselen sıcaklık atmosferi bizleri kara kara düşündürmeye devam ediyor. Olur, mu olur kardeşim, Allah muhafaza buyursun ama! Hayatta her şey bir sebepler deryasında ve vesileler yoluyla gerçekleşiyor. Bugün koskoca Marmara Depremi’ni hatırlayın, bir den mi oldu! Asla. Öncesinde belirtiler verdi, uyarılar ikazlar yaptı, sonrasında da olanlar oldu, binler can verdi. Evet değerli okurlar bakın bundan önce deprem olduğunda veya deprem olacak olduğu zamanlarda hangi hayvan nasıl tepki vermişler sizler için araştırdık:

At, eşek, inek: Tasmalarını koparırlar. Ahır kapılarından dışarı çıkmak isterler. Tepelere doğru koşarlar. Tavşan ve fare: Yapıların üst katlarına kaçışırlar. Direklere tırmanırlar. Yere inmek istemezler. Domuzlar: Hızla yukarıya doğru koşarlar. Toprağı delicesine eşelerler. Kediler: Kutu ya da çöp bidonu içine atlarlar. Top gibi sıkışıp, şiddetle titrerler. Köpekler: Korku dolu havlarlar. Balıklar: Göl ya da deniz tabanının ısınması sonucu yüzeye yakın yüzerler.

Yılan balıkları ortadan kaybolur.

Ölü balık: Balıklar nedensiz bir şekilde ölürler. Ördek, kaz, kuğu: Göle girmek istemezler. Göldekiler ölebilir.

İpekböcekleri: Arka arkaya dizilirler.

Yengeç: Plajda yengeçler dolaşır.

Martılar: Çembersel olarak uçarlar.

Büyükbaş hayvanlar: 3-4 gün önce elektromanyetik ışınlardan etkilenmeye başlarlar.

Karıncalar: Yuvalarından dışarıya çıkarlar.

Bu sadece benim bulabildiklerim ve araştırmamdan çıkan sonuçlar. Dedim ya Allah muhafaza,umarım düşündüğümüz gibi, olmaz da yanılırız! Bir başka konuda buluşmak ümidiyle…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?