BAŞBUĞ ALPASLAN TÜRKEŞ

BAŞBUĞ ALPASLAN TÜRKEŞ

Her 4 Nisan tarihi Başbuğ Alpaslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü oluyor. O da diğer faniler gibi bu alemden öte aleme geçti.
Biz yaştaki nesiller Demirel ,Ecevit,Erbakan,Kenan Evren,Özal,İnönü gibi siyasileri yaşayarak tanıdık.Başbuğ bizden farklı olarak Menderesi de gördü.
Şu an bu siyasiler ölüp öte aleme göçtüler.Ölüm yıl dönümlerinde,bir kaç kişinin katılımı ile kabirleri başında anılıyorlar.Bazen bu anma törenleri basına bile yansımıyor.
Rahmetli İnönü hariç,diğerleri siyaset yaptılar.Başbakan oldular.Ölünce bir kaç yıl sonra unutulup gittiler. Yalnız İnönü Atatürk’le anılır oldu.
Ancak Alpaslan Türkeş başka.O Rahmetli Atatürk gibi yaşadığı günlerin basit meseleleri ile oyalanmadı.Tüm mücadelesi bugün adına”beka “denilen Türkün geleceğine soyundu.Hedefi kalkınmış,Turan birliğini kurmuş, lider ülke Türkiye idi.

Namık Kemal gibi vatan dedi.Arif Nihat Asya gibi bayrak dedi.Atatürk gibi milli istiklal dedi.Türk dedi.”Ne ABD,ne Rusya,ne Çin;her şey Türk’e göre Türk için” dedi.”Tanrı Dağı kadar Türk,Hira Dağı kadar Müslümanız”.”Türklük gurur ve şuuru,İslam ahlak ve fazileti” dedi.
Kitaplar yazdı.Yerli ve milli fikir aşısı yaptı.Her türlü yabancı “izm”leri reddetti.”Dokuz Işık” ı önerdi.
Gençleri yetiştirmek üzere “Ülkü Ocaklarını ” kurdu.Gençlere Türk Kültürünü,Türk Kimliğini,Türk Tarihini öğretti.Ahlakı,şahsiyeti,vatanı ve milleti sevmeyi,Türk Milletini yüceltme ideallerini öğretti. Devletine sadık,faydalı birer vatandaş olmalarını sağladı.
Türkeş’in “evlatlarım” dediği ülkücüler 1980 ihtilalinden önce milyonları aştı.Ülkü ocakları her il ve ilçede teşkilatlar kurdu.
Gençliğe ve partisi MHP lilere vatan,millet ahlak öğretisi verdi.,Onları milliyetçi birer vatanseverler olarak yetiştirdi.
Başbuğ, aynı zamanda çok dindar bir şahsiyetti. Bunu Allah’la kul arasında tutabilmişti Din propagandası yapıp,inancını siyasete bulaştırmamıştı. Bu yüzden öldüğünde cenazesine üç milyona yakın seveni katılmış,30 cm kalınlığında kar ve tipi altında bir düğün misali ebede
yolcu edilmişti.
Başbuğ Alpaslan Türkeş gömüldüğü yıldan başlamak üzere; her yıl dört Nisan yıl dönümlerinde, ruhuna bağışlanmak üzere Kuranı kerim ve mevlit programları düzenleyerek anılmaktadır.
Ülkücü evlatları bu sene de Giresun Merkez camisinde 22. ölüm yıl dönümü münasebeti adına Mevlud-i Şerif okutulup,ruhuna bağışladılar. Atatürk ve şehitlerimiz başta olmak üzere dualar
yapılarak yad ettiler. Sadece Giresun merkez değil,aynı kutlamalar Giresun’un ilçe camilerinde de yapıldı. Mevlud ve Kuranı Kerimler okundu.
Aynı tür anmalar tüm yurt genelinde devam ediyor.
22.anma merasiminde Giresun Hacı Miktat Camisi tıka basa dolmuştu. Aradan 22 yıl geçmesine rağmen bu sevgi selinin bir anlamı vardır.
Demek isteniyor ki:Biz seni Türkün Başbuğu olarak tanıdık.Ama bir şey daha biliyoruz. Sen Allah yolunda giden,temiz ve imanlı bir Müslümansın, İnançlıysın,dindarsın.
Ömrü dini motif ve propaganda ile geçmiş,İslamı siyasi ülküsü yapmış,bu uğurda ömrünü vermiş Erbakan Hoca için mensuplarınca böyle bir tören düzenlendiğine şahit olamadık.
Başbuğ Alpaslan Türkeş sevgisi bu gün olduğu gibi gelecek yıllarda ve devirlerde de artarak devam edeceğe benziyor. Allah rahmet etsin,mekanı cennet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?