Aslantürk’ten Cevap

Aslantürk’ten Cevap

Giresun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, basında yer alan “Giresun’da Hastalar Kaderine Mi Terkedildi” başlıklı haberimiz ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan H. Arslantürk tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“29.05.2017 tarihli Giresun Gündem Gazetesi’nin “Giresun’da Hastalar Kaderine Mi Terkedildi” başlıklı haberine karşı aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür;

İlimizin en büyük hastanesi konumunda olan, Sağlık Bakanlığı Giresun Kamu Hastaneleri Birliği / Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 165 uzman hekim, 15 pratisyen hekim ve toplam 1.030 sağlık çalışanı ile Giresun iline hizmet vermektedir. Hastanemize günde ortalama dörtbin ile dörtbinbeşyüz hasta müracaatı olmaktadır. Hastanemiz hastalarımıza hizmet üretirken Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve Sağlık Bakanlığı mevzuatlarına göre hizmet vermektedir.

Gastroenteroloji uzmanlığı kadroları, İlin nüfus yoğunluğu ve tüm Türkiye’de ki gastroenteroloji uzman sayısına göre belirlenmektedir. Hastanemizde Gastroenteroloji uzmanı kadrosu bir tane bulunmaktadır. Mevcut kadroda bulunan hekim tayin istemiş ve yasal süresi sonrasında farklı bir ile tayini gerçekleşmiştir. Bunun haricinde hastanemize bir tane gastroenteroloji uzmanı ataması yapılmıştır. Haziran ayı içinde çalışmaya başlayacaktır. Hastanemizde gastroenteroloji uzmanı olmaması geçici bir durumdur. Ayrıca afiliye olduğumuz Giresun Üniversitesi de gastroenteroloji branşında akademik personel alımı yoluna gitmiştir, ancak henüz sonuçlanmamıştır.

Gastroenteroloji uzmanlığı Dahiliye branşının üst uzmanlığıdır. Gastroenteroloji uzmanı olmadığı zamanlar ve acil durumlarda bu uzmanlığın ilgi alanındaki hastalara Dahiliye uzmanları ve Genel Cerrahi uzmanları bakmaktadır. İleri merkeze gitmesi gereken hastaları bu branşlar yönlendirmektedir. Hastanemizde sekiz Dahiliye uzmanı ve sekiz genel Cerrahi uzmanı mevcuttur. İki Genel Cerrahi uzmanımız endoskopi yapmaktadır. İhtiyaç halinde de  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olmam dışında bir Genel Cerrahi Uzmanı olarak kendim de 2015 yılından bu yana hafta da  bir gün endoskopik işlemler yapmaktayım.

Gastroentoroloji branşı üst ihtisas olması sebebiyle tüm Türkiye’de merkezi randevu sistemi ile randevu (MHRS) verilmemektedir. Bu durum İlimize özgü bir durum değildir. Tüm Türkiye’de sistem bu şekilde işlemektedir.

Gastroenteroloji uzmanımız daha önce tek odada işlemini yaparken; oluşturulan yeni ve modern alan ile hastaların hazırlanma, işlemin gerçekleştirilmesi, hastaların dinlenmesi için bay ve bayan odası oluşturulmuştur. Aletlerin yıkanması ve dezenfeksiyonu, doktor muayene odası ve çalışan personeller için ayrı alanlar oluşturulmuştur. Kısacası Gastroenteroloji ünitesinde olması gereken alanlar yapılmış ve halen hizmet vermektedir. Gastroenteroloji uzmanımız başlayıncaya kadar hastalarımızın mağdur olmamaları adına bu alanda endoskopik işlemleri Genel Cerrahi uzmanlarımız yapmaya devam edeceklerdir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?