Gündem’den Vali’ye ‘Hoşgeldin’ Ziyareti

Gündem’den Vali’ye ‘Hoşgeldin’ Ziyareti

Gündem Gazetesi idareci ve yazarları, Vali Sarıfakıoğlu’na “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Gündem Gazetesi idareci ve yazarlarını makamında kabul ederek fikir alışverişinde bulundu.Gazetemizin ,ilimizin yeni Valisi Sarıfakıoğlu’na yaptığı “Hayırlı olsun” ziyaretine; Ahmet Gürsoy, Ahmed Çıtlakoğlu, Mehmet Şan, Hilmi Taşkın, Yusuf Özden, Hatice Satgun, Fethi Karakaya ve Mustafa Cici katılırken, Vali Sarıfakıoğlu medya ile iletişim konusuna pozitif baktığını ve ilin menfaati olan proje ve önerilere her zaman açık olduklarını dile getirdi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ziyaret sonrası yazarlarımızla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gündem Gazetesi olarak yeni Valimize  başarılar diliyoruz.

ÇITLAKOĞLU YAZDI

Bu arada Köşe Yazarlarımızdan Ahmed Çıtlakoğlu,Vali Sarıfakıoğlu’nun göreve başlaması ile ilgili yeni bir yazı kaleme aldı.Çıtlakoğlu,ilin geleceği için önemli önerilerde bulunarak şu değerlendirmeleri yaptı

“Sayın Valim!..

Giresun’umuza hoş geldiniz…

Sizler, göreviniz ve taşıdığınız sıfat gereği her ne kadar devletin temsilcisi olarak şehrimize teşrif etmiş olsanız da, aynı zamanda bütün Giresunluların da temsilcisi konumundasınız…

Malum, ‘Vali’ kelime anlamı olarak; koruyucu, muhafız, yakın biri, vasi anlamındadır.

Bizler de sizleri Giresun’un ve Giresunluların muhafızı, koruyucusu ve vasisi olarak görüyoruz. Ve görmeye devam edeceğiz.

Sizler bir Kilisli olsanız da, artık bundan böyle bir Giresunlusunuz ve Giresunluların temsilciniz… Belki nice Giresunlulardan daha Giresunlu olacaksınız!

Bundan böyle Giresunluların derdi artık sizlerin derdi, Giresunluların sevinci artık sizlerin sevinci olacaktır.

***

‘İlkler’ insan hayatında daima unutulmaz önemli izler bırakır.

‘İlk valilik heyecanını’ Giresun’da yaşamanız; Giresun ve Giresunlular için inşallah farklı hizmete vesile olacaktır…

***

Genelde bütün bürokratların, özellikle mülki idarecilerin ilk atanmaları esnasında kullandıkları bir ifade vardır: “Çalışmalarımızda, kamuoyu adına denetim görevini üstlenen basın mensuplarımızla yakın ve sıcak bir iletişim içinde olacağız. Onların eleştiri ve uyarılarını titizlik ölçüleri içinde dikkate alacağız.”

Klasikleşmiş bu tür ifadeler genelde bir nezaket cümleleri olarak kullanılır…

Bizim insanımız (ister siyasetçi, ister bürokrat olsun, isterse herhangi bir kişi olsun) umumiyetle hep iltifat beklerler, yaptıklarının güzel gösterilmesinden, alkışlanmasından hoşlanırlar… “Şu, niçin böyle yapılıyor… Şunu neden böyle yaptınız’ gibi eleştirilerden pek hoşlanmazlar.

***

Basın, gerçekten kamuoyunun gözü ve kulağıdır…

Basın olmasa, yapılan güzel hizmetlerden ve hizmeti güzel yapanlardan; yanlış yapılanlardan ve yanlış yapanlardan kamuoyu pek haberdar olamaz.

Bizler, topluma faydalı olan ve güzel hizmet yapanları tebrik eder, alkışlarız… Ancak eksiz ve yanlış gördüklerimizi de; yapanları rencide etmek için değil, eksiz ve yanlışların düzeltilmesi için ikaz eder, eleştiririz.

***

Siyasetçi olsun, bürokrat olsun (istisnası çok az olmakla beraber) bizim insanımızın güzel haberleri tebrik etme alışkanlığı pek yoktur!.. Eleştirel yazılara ve konuşmalara anında cevap yetirenler tebrik ve takdir yazı ve haberlerine karşılık vermeye pek tenezzül etmezler!

Ancak onlar bunu yapmasalar da bizler yine de güzel hizmetleri alkışlamaya, olumsuz fiilleri eleştirmeye devam edeceğiz.

***

Sizler görev süreniz sonunda buradan ayrılacaksınız, lakin yaptığınız güzel hizmetlerden biz Giresunlular istifade etmeye devam edeceğiz.

Sizler bizler için çalışırken, bizler de sizlere yardımcı olmaya gayret edeceğiz.

***

Bir özeleştiri:

Bugüne kadar seçilmiş siyasetçilerin (milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, meclis üyeleri olsun, teşkilat yöneticileri olsun) seçildikten sonra kendilerini seçenlere gelip de; “nasıl bir vekil, nasıl bir başkan, nasıl bir yönetici görmez istiyorsunuz? Hizmetlerimizi beğeniyor musunuz?” diyen biriyle henüz müşerref olamadık…

Keza bir daire müdürünün (istisnası mutlaka var!) bir mülki amirin “hizmetlerimizi nasıl buluyorsunuz, bizlerden beklentileriniz nedir?” dediğine de şahit olamadık.

***

Giresun’un yeni Valisi Sayın Harun SARIFAKIOĞULLARI’nı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz…

Sayın Valimizin “Geçmiş valilerden farklı olarak Giresun’da neler yapmak istediklerini,

Giresun için ne gibi hedefleri olduğunu ve muhtemel farklı projeleri de merak ediyoruz!..

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?