Karahan, Un Öğüttü

Karahan, Un Öğüttü

Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye’deki tabiat parkını inceledi.

Vali Hasan Karahan’ın talimatlarıyla devam eden 2016 yılı turizm sezonu için yapılan hazırlıklar çerçevesinde, Giresun’un yeni turizm destinasyonu Espiye ilçesinde bulunan Yedideğirmenler Tabiat Parkı olarak belirlendi.

 

Vali Karahan hafta sonu ilimiz turizmine kazandırılma çalışmaları devam eden Espiye Yedideğirmenler Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.

 

Değirmenlere tek tek tırmanan Vali Karahan, değirmende un öğüttü. Bölgede bulunan restoran inşaatında ve yeraltı mağarasında da incelemede bulunan Vali Karahan, yetkililerden bilgi aldı.  Yeşilin şelalelerin şırıltısına eşlik ettiği tabiat harikası bölgenin iyi bir tanıtımla birlikte ilimiz turizmine büyük katkısı olacağına inandığını ifade etti.

 

Doğa turizmiyle ilgili tüm güzellikleri bünyesinde barındıran ilimizin, tatil keyfinin temiz hava, güneş ve serinliklerle yaşamaya elverişli bölgelerin başında geldiğini belirten Vali Karahan, “Yağmuruyla, güneşiyle, sisiyle, rüzgarıyla iç içe, dört mevsimi bir anda yaşatan Giresun’da bu güzellikleri farklı destinasyonlar oluşturarak ziyaretçilerimize açıyoruz. Giresun tarihten ve doğadan gelen eşsiz güzellikleri bünyesinde barındıran ender bir il. Turizm üzerine yapmış olduğumuz çalışmalar gerek iç pazardan gerekse dış pazardan çok olumlu dönüşler aldı.2016 yılı için 1milyon turist hedefi koymuştuk. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Espiye ilçesinde bulunan Yedideğirmenler Tabiat Parkı Allah’ın bir lütfu. Bir dağ düşünün her yerinden su fışkırıyor, her yerinden şelaleler akıyor. Yöre halkımız 400 yıl önce bu şelaleleri değirmenlerin çarklarının dönmesi için kullanmışlar.400 yıldır dönen değirmen taşları, sarkıt dikitlerle görsel güzellikte mağarası 12 tane şelalesi ile mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon. Bu bölgede yapacak olduğumuz düzenlemelerle artık yedideğirmenler de turist ağırlayacak noktaya gelecek. Şimdiden birçok kır lokantası ön hazırlıklarını bitirdi.Aynı amanda yol, elektrik, su işleri gibi teknik çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Geriye kalan 2016 sezonundan itibaren bu bölgeyi hep birlikte koruyup turizmde tanıtmak.”dedi.

İncelemelerde; Espiye Kaymakamı Mesut Çoban, Espiye Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Doğa Koruma  Milli Parklar Şube Müdürü Ertan Kuduban, Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, İl Genel Meclis Üyesi  Mehmet Abdioğlu, Taflancık, Yeşilköy, Akkaya ve Yeniköy Muhtarları, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü teknik elemanları da hazır bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?