PROJE OKUL PROJESİ

PROJE OKUL PROJESİ

Türk Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı
Tacettin Engin

1- Kendinizi tanıtır mısınız.
İsmim Tacettin Engin, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Türk Eğitim-Sen Giresun Şubesi Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi olarak görev yapmaktayım.

2- Sendikanızın merkez ilçe ve Giresun genelinde kaç üyesi vardır?

Sendikamızın il Genelinde yaklaşık 1400 üyesi vardır.

3- Proje okullarına nasıl değerlendiriyorsunuz?

Proje okullarının sayısının azaltılması ya da tamamen statülerinin değişmesi gerekmektedir. Zaten her ilimizde ve bazı ilçelerimizde Bilim Sanat Sanat Merkezlerimiz var. Proje okullarından beklenen bilimsel çalışmalar bu merkezler vasıtasıyla yapılabilir.

4- Bu okullara idareci ve öğretmen atamalarını ile personel alımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sınavla öğrenci alan yani illerin en başarılı öğrencilerinin gittiği okullara yönetici ve öğretmenleri hiçbir kriter olmadan almak hangi akla ve mantığa sığar? Nitelikli okulların hepsine yönetici ve öğretmenlerin objektif bir seçme sınavı ve değerlendirme süreci sonucunda alınmalıdır.

5- Eğitim-öğretim açısından proje okullarının amacına ulaştığını düşünüyor musunuz?

Eğitimin niteliği ve sınav başarısı açısından proje okullarının beklenen başarıyı sağlamadığı açıktır. Örneğin bir ilde %2-3 gibi dilimlerden sınav başarısına göre öğrenci alan okulların üniversite giriş sınavlarındaki başarısına bakılırsa; bu okulların mevcut halleriyle öğrenci başarısına katkısının çok az olduğu ya da hiç olmadığı açıkça görülecektir.

6- Bu okullarda Nisan ayında yapılan öğretmen atamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Atamaların hiçbir kritere bağlı olmaksızın yapılması, mevcut atama yönetmeliğinde seçici hiçbir ayrıntıya yer verilmemesi kamuoyunda olumsuz algılar oluşmasına neden olmuştur. Bu güvensizlik ve belirsizlik ortamını sona erdirmek Bakanlığın görevidir. Bunu da mevcut yönetmeliği adalet ve hukuk normlarını gözeterek yeniden düzenleyerek gerçekleştirmelidir. Aksi halde öğrenci ve veliler arasında güvensizlik oluşmaya devem edecek; çalışanlar arasındaki iş barışı da zedelenecektir.

7- Bu atamalarda kaç sendika üyeniz proje okullarından ayrılmak zorunda kaldı? Bu okullardaki üyelerinizin yüzde kaçının tayini çıktı? Kaç sendika üyenizin proje okullarına ataması yapıldı?

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?