PKK, BÖLGEMİZDE NEDEN TEKRAR HORTLADI?

PKK, BÖLGEMİZDE NEDEN TEKRAR HORTLADI?

Karadeniz’de yeniden hortlayan hain örgüt yüreğimize bir kez daha kor düşürdü.O kor,şehit veya yaralılarımızın ailelerini etkilediği kadar,yakıp kavurduğu kadar hem de..Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada bir astsubayla bir sivil vatandaş şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Kalleşçe saldırıyı gerçekleştiren terörist grubun deşifre edildiği ve grubun başında ise ‘Yeşil liste’ olarak bilinen arananlar listesinin en başında yer alan, “Türk Tarık” kod adlı Barış Öner’in olduğu öğrenildi.Zaten sizlerde haberlerden duydunuz öğrendiğiniz üzere,Valilikten yapılan açıklamaya göre, Maçka ilçesinde iki gündür süren operasyonlarda PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada iki güvenlik görevlisiyle 15 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül şehit oldu. Bir askerin tedavisi sürüyor.Bölgede sis nedeniyle görüş mesafesi de oldukça düşük. Operasyon bölgesine çok sayıda polis özel harekat timi sevk edildiği ifade edildi.

Şimdi yeniden düşünüyoruz değil mi? Hain örgüt bugün bu bölgeye nasıl gelir, nasıl mesken tutar buraları diye. Dahası çok şey gelse de aklımıza,özellikle fındık hasat döneminde olması da endişe verici oldu sanki. Yani bu sanki bir uğrak örgüt değil gibi izlenim doğurdu fındık mevsimi olunca.Şimdilik konu hakkında yetkili olabilecek emniyet mensupları hem operasyonlarını hem de konuya ilişkin araştırmalarını sürdürüyor bu itlerin.

Bu konular üzerinde biraz yoğunlaşıp kafa yoruyorum ve örgütün finansmanı nasıl sağlanıyor hesaplara giriyorum. Teröristlerin ve terör örgütlerinin nihai amacı gelir elde etmek olmasa da faaliyetlerini finanse edebilmeleri için mali kaynak bulmak zorunda oldukları malumdur. Terörün finansmanı yasadışı kaynaklardan sağlanabileceği gibi yasal sayılan kaynaklardan da sağlanabilmektedir.

Bu kaynaklar şöyle özetlenebilir:

Aidat ve bağışlar: Terör örgüt üyesi olmayan ve örgütle bağlantısı bulunmayan kişiler tarafından gönüllü olarak veya duyulan korku nedeniyle terör örgütlerine maddi yardımda bulunulabilir. Bu bağış veya yardımlar doğrudan nakit olarak yapılabileceği gibi yiyecek, ilaç, araç-gereç sağlamak gibi yollardan da yapılabilir.

Kar amacı gütmeyen kuruluşların kullanılması: Kar amacı gütmeyen kuruluşlar aracılığıyla toplanan bağışlarla da terör örgütlerine mali kaynak sağlanabilmektedir. Bağışta bulunan kişiler çoğu zaman verdikleri paraların terör örgütlerine aktarılacağını bilmemekte, bu kuruluşların beyan ettiği yasal amaç çerçevesinde kullanılacağı düşüncesiyle maddi yardımda bulunmaktadırlar. Örgütsel yayınlardan elde edilen gelirler: Terör örgütleri, yayınladıkları gazete, dergi ve kitapları ideolojilerini yaymak ve teorik eğitimlerde taraftarlarını eğitmek amacıyla kullanmanın yanında bu yayınları sempatizanlarına satarak mali kaynak sağlamaktadırlar.

Dış destekler: Tarih boyunca terörizm, bazı devletlerin (iç ve uluslararası siyasetlerinin gereği olarak görülüp) doğrudan veya dolaylı olarak kullandığı ve kullanmakta olduğu bir dış politika aracı olmuştur. Terör örgütlerinin büyümesinde dış desteğin büyük payı bulunmaktadır. Dış desteği olmayan bir terörün faaliyetlerini sürdürmesi ve sadece içi kaynaklarla beslenme, barınma, eğitim, silah vb. ihtiyaçlarını karşılaması zordur. Terör örgütlerine destek veren ülkeler örgütlere, sığınma hakkı vererek, dernek, yayın organı gibi yan kuruluşlar açmasına izin vererek, kamp silah, cephane ve mühimmat yardımı yaparak, barınma, giyecek, yiyecek gibi lojistik imkan sağlayarak yardımda bulunmaktadır.

Ticari faaliyetler: Terör örgütü üyesi olan, üyelikten ayrılmış veya terörün finansmanı ile görünüşte bağlantısı olmayan kişilerce işletilen kuruluşların oluşturulması ve yasal ticari kazançların aktarılması ile de terör örgütlerine destek verilebilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?