Memur-sen Giresun şubesi,Rektörlük seçimleri öncesi ,mevcut Rektör Attar’ı eleştirdi..Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi
“Üniversiteler her türlü akademik çalışmalarla, sosyal, kültürel etkinliklerle bir şehrin kalkınmasına, ekonomik olarak ilerlemesine en büyük katkıyı sağlayan eğitim ve öğretim kurumudur. Bu nedenle üniversite yönetimleri objektif, tarafsız tutum sergileyerek, bilimsel verilerle gündem oluşturmalı, toplumsal yapının katmanlarıyla eşit mesafede olmalıdır. Bünyesinde barındırdığı öğretim kadrolarıyla ve öğrencilerle de aynı stratejide hareket etmelidir. Bu manada Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr.Aygün ATTAR döneminde üniversitemiz gereken performansı gösteremedi. Uluslar arası konferanslar, paneller, sosyal, kültürel, bilimsel etkinlikler bakımından hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Bugüne kadar kamuoyuna yansıyan bir hareketlilik olmaması sayın rektörün yönetimdeki yönetim zafiyetini ortaya çıkarmıştır. Sayın rektörü ön plana çıkaran daha ziyade kendi düşünce çizgisinde üniversite de kadrolaşmaya gitmesi, öğrenci kitlesini bu yönde yönlendirmesi, muhafazakâr görüşe sahip idari ve eğitim kadrolarına sindirme politikaları uygulayarak mobing uygulamasıdır. Rektörün bu baskıcı uygulamaları karşısında bazı akademisyenler üniversitemizi terk etmiş, ilimize gelmek isteyen birçokakademisyenlerde gelmektenvazgeçmiştir.
Giresun Üniversitemizdeki rektörlük seçimlerinde sağduyunun hâkim olması için;
1. İlimizin en önemli geçim kaynağı olan Fındık, Hayvancılık, Tarım ürünleri ve Arıcılık gibi konularda üniversitemizin Fiskobirlik’le, Ziraat Odalarıyla, İl Tarım Müdürlüğüyle, Üretici Dernekleri ve Sivil Toplum Örgütleriyle bir çalışması olmuş mudur?
2. Fındığın anayurdu olan ilimizde bilim adamlarınca gerek sağlık açısından, gerekse fındığın daha kaliteli ve çeşitli afetlerden korunması için laboratuar çalışmaları yapıldı mı? Böyle bir laboratuarımız var mı?
3. Hayvancılık, Seracılık, Arıcılık, Alternatif tarım ürünleri gibi konularda ne tür faaliyetler yapıldı?
4. İlimizin kalkınmasında büyük projelere sahip DOKAP, KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi, Esnaf Odaları gibi kuruluşlarla çalışma sahaları oluşturularak hangi akademik destek verildi? Rektörlükle ilgili bu kuruluşlardan bazılarının basına yansıyan serzenişlerine neden cevap verilmiyor?
5. Üniversitelerin alt yapısını oluşturan okul öncesi kreş, anaokulu ile ilkokul, ortaokul ve liselerimizde üniversitemizin hangi alt yapı çalışmaları var? Üniversitemizin Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu anlamda bir çalışması olmuş mudur?
6. Ortaöğretimde ilimiz Türkiye 7. si olmuş iken, yükseköğretimde kendi klasmanındaki üniversiteler arasında neden son 4 yılda 11. sıradan 38. sıraya gerilemiştir?
7. Üniversitemiz, Üniversite ve ilimiz bünyesindeki gençlerimizle geniş ölçekli hangi faaliyetlerde bulundu? Hangi başarılara imza attı? İl Spor Müdürlüğümüz ile üniversitemiz arasında hangi gençlik programları var?
8. İlimizin en büyük zenginlikleri olan yayla turizmi, denizi, yeşil doğası, tarih ve kültür mirasları gibi değerler üzerinde üniversitemizin hangi çalışma alanları var?
9. Uluslar arası ve ülkemizdeki üniversitelerle hangi konularda ortak çalışmalar içerisine girildi?İlimize bu konularda hangi bilgi akışı sağlandı? İlimiz bünyesinde bulunan Resmi ve Sivil kuruluşlardan kaç tanesine akademik hizmet veriliyor? Ortak çalışmalar yapılıyor?
10. Belediyelerle geniş ve dar kapsamlı çalışma alanları var mı?Müteşebbisler açısından ilimizin cazibeli kılınması için neler yapıldı?
11. Resmi Kurum ve Kuruluşlarla, Sivil Toplum Örgütleriyle, Siyasi partilerle üniversitemiz hangi koordinasyon görevinde bulundu?
12. Basının gündeme taşıdığı, Sayıştay raporlarıyla Giresun Üniversitemizdeki alım ihalelerinde devletimizin binlerce liralık zarara uğratıldığı doğru mu?
13. Üniversitemiz bünyesine ilimiz insanından ne kadar öğretim görevlisi, araştırma görevlisi alındı?
Bu ve benzeri soruların cevabını Giresun kamuoyu olumlu cevap buluyorsa rektör hanım başarılıdır. Görevine devam etmelidir. Ama yok; cevap bulmada bir sıkıntı varsa, ilimizin bu sıkıntılara katlanacak artık daha fazla tahammülü kalmamıştır. Rektör hanım Giresun halkına kendisine tahammüllerinden dolayı teşekkür etmeli ve tekrar rektörlük için aday olmamalıdır. Adaylık konusunda yukarıdaki açıklamalarımıza olumlu katkı sağlayacak, üniversitemizi itibarlaştıracak, ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına sokabilecek akademik kariyeri ve liyakati olan adaylar içerisinde en ehil olanın seçilmesi için toplumumuzun her kesiminin ortak akılla fikir birliğinde olması gerekir. Yoksa Giresun Üniversitesi yanlış bir tercihle daha birçok şeyleri kaybetmeye mahkûm kalacaktır. Rektörlük seçimleri sen, ben meselesi değil; biz meselesidir.Ülke ve Millet meselesidir.Bu nedenle rektör olacak kişi toplumun her kesiminin güvenini kazanacak; siyaset üstü görüş sergileyen, tüm siyasi görüşlere aynı mesafede tarafsız kalan, öğretim görevlileri ve öğrenciler arasında asla ayırımcılığa gitmeyen, öğretim görevlilerine ve öğrencilere her türlü desteği veren, bulunduğu şehrin ekonomik, sosyal, kültürel tüm konularda açılımına ve gelişmesine katkı sağlayacak misyon ve vizyonda olmalıdır.”