“Yeniden Şekillenen Dünyada Kadın Olmak”

“Yeniden Şekillenen Dünyada Kadın Olmak”

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Gündoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Gündoğdu basın açıklamasında, “İnsanlık tarihinin incelendiğinde sahip olunan fiziki güç, kuvvet, imtiyaz, menfaat ve bir takım nefsi sebeplerle, kadının ikinci derece varlık olarak görüldüğünü ve bu şekilde davranıldığını belirten Sümeyye Gündoğdu; ” Bugün de kadın için durum farklı değildir. Kadına şiddeti hak sayanlar sadece ülkemizde değil, tüm dünyada da bilinçli şekilde, kadın istismarı yapmaktadır. Ahlaki dejenerasyonun toplumun her kesiminde yer bulduğu 21. yy dünyasında kendinden başka bir şey düşünmeyen, nefsinin, hazlarının esiri olmuş, daha iyi yemek, daha iyi giyinmek ve daha iyi yaşamaktan başka hedefi olmayan, narsis, bireyselci insana sunulan kadın, maalesef ticari bir unsur olmaktan kurtulamamıştır. Kadın tüm sektörlerde reklam aracı olarak kullanılmakta, bu acımasız ve aşağılık faizci-kapitalist ekonomik düzen adeta tüm zihinlerde bunun normalleşmesini sağlamaktadır. Bugün en önemli kadın istismarlarını şu başlıklar ile sıralayabiliriz. Kadına uygulanan şiddet (fiziksel, psikolojik, ekonomik) kadın ticareti ve savaş kadınlarının mağduriyeti…” dedi.

Bu milletin ruhuna, inancına uygun olmayan değerlere sahip, ‘kopyala-yapıştır’dan öteye gidemeyen eğitim sisteminin, önce ahlak ve maneviyat demeden sorunlara çözüm bulunamayacağını belirten Gündoğdu; “Ülkemizde eğitim seviyesi yükselmesine rağmen, kadına uygulanan şiddetin oransal büyümesi de bizi kaygılandırmaktadır. Anlaşılmıştır ki şiddete, sadece diploma ile çözüm bulmak, yeterli değildir. Çözümü; kadının ailedeki ve toplumsal hayattaki yerine ait zihniyetin, kadına yönelik bakış açısının, Efendimizin bize bildirdiği referanslar çerçevesinde değiştirilmesinde görüyoruz. Bundan 1400 yıla yakın bir zaman önce, insanların sapkınlık içinde, çıkarları için fiziken kendisinden zayıf gördüklerini ve dolayısıyla kadınları horladıkları, zulmettiği dönemde; âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz, kadınların insan olarak herkesle eşit olan haklarını açıklamış, uygulatmış, en son Veda hutbesi haccında, 124 bin hacı adayına; ”Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah’a karşı sakınmanızı tavsiye ederim.” demiş, İslam toplumlarında kadın medeniyet öznesi olarak kabul edilmiştir. Aslında bugün, her konuda olduğu gibi kadın hakları konusunda da çağımız insanının, Kur-an’ ın çağlar üstü anlayış ve görüşüne, Hz. Peygamber’in örnek ve üstün ahlakına ne kadar da çok ihtiyacı var”  şeklinde konuştu.

Toplumsal seferberlik ilan edilerek, tüm dünyaya ve insanlara kadınları tüketmek yerine ’emanet’ olduğu bilincinin inşa edilmesi gerektiğini belirten Sümeyye Gündoğdu şunları kaydetti; “Medyada, sosyal sorumluluk vazifesi ile hareket etmelidir. Reklamların da, dizilerin de, programların da bu ilke ile yayın yapması gerekmektedir. Bu gün Kuzey Afrika’da, Myanmar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Ortadoğu’da, Filistin’de, sınırımızın hemen yanı başında, savaş içindeki kadınların uğradığı şiddet, işkence, tecavüzler göz ardı edilmektedir. Kadın, yani insan hak ve hürriyetleri konusunda batı toplumlarında yaşanan safhalar bizim toplumlarımızda yaşanmadığından Rönesans gibi devrimler bizi kapsamamaktadır. Bu sebeple Müslüman toplumlarındaki insan hak ve hürriyetleri gelişimini batıdaki hak bildirilerine bağlamak büyük bir ilmi hata, kompleks, düşülen milli gaflettir. İşte, herkesten önce sahip olduğumuz hakların bugün bize pek bir şey getirememiş olması, herkesin hatta aynı inanca sahip erkeklerinde sahip olduğu haklara sahip olunamaması bu sebepledir.”

Sümeyye Gündoğdu basın açıklamasının sonunda; “Saadet Partisi İl Kadın Kolları olarak; 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım’ı Şiddetle Mücadele Günü gibi yılda bir günlük faaliyetlerle geçiştiren ve etkili sunumlar yapıp bunu topluma elma şekeri olarak gösteren, ancak milyonlarca kadının uğradığı zulüm ve cinayetlere sessiz kalan, gözlerini kapayan Birleşmiş Milletlerin bu ikiyüzlülüğünü kınıyor, hak ve adalet merkezli YENİ BİR DÜNYA düzeninde; kadının ve insanlığın, huzur, mutluluk ve saygı bulacağına inanıyoruz” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?