Giresun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet GELDİ,Manda Yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını söyledi
Giresun’da hayvancılık konusunda devrim niteliğinde bir proje yürüten Geldi’nin bu gayreti iz bırakıyor
Tarım ve Hayvancılıkta geri kalan ülkeler ciddi sorun yaşarken Geldi ve ekibinin gayretleri ile Manda yetiştiriciliği yöre için adeta geçim kapısı oldu.Gelişmeleri değerlendiren Geldi”2023 yılı Manda Yetiştiriciliği Destekleme ödemelerini Değerli Üreticilerimizin Hesaplarına yatırılmıştır.
Bu kapsamda273 işletme ve 1375 manda,279 malak için toplam 5.295.250,00TL paranın işletme sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.
Ekonomide durgunluk baş gösterirken il ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Hayvancılık zor ve yem maliyetlerin yüksek olmasından dolayı yetiştiricileri bir nebze de olsa gelir sağlamanın,destek vermenin ,ilimiz ekonomisine de bir canlılık katmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Birliğimiz üyelerimizin desteklemelerden faydalanması manda sütünün ve yoğurdunun faydalarının duyurulması ve üyelerimizin ürünlerinin pazarlanması hususlarında faaliyetlerine devam etmekteyiz.
Bu Kapsamda Doğal Enerji Kaynağı Olan Manda Ürünlerinin (Sütünün ,Yoğurtunun,Kaymağının,Peynirinin) Üretim Tesisini kurduk İnşallah en Kısa zamanda İlimize Bölgemize faaliyete geçecektir.
Bu Tesisimizi çok önemsiyoruz. Çünkü Üyelerimiz daha fazla kazanmak,vatandaşlarımızda daha sağlıklı yaşamı hak ediyor.
Tüm bu çalişmalarda ve 2023 yılı halk elinde manda ıslah projesi’nin paralarını üreticilerin hesabına yatırmamızda emeği olan başta sayın Tarım Bakanımıza ,Vekillerimize ,İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet ANGIN ve ekibine ,Proje Lideri Prof.Dr. İsmail KAYA’YA, tüm ilçe müdürlüklerine desteklerinden ötürü şahsım ve tüm üyelerim adına sonsuz sükranlarımı iletiyorum.
Ordu ve Trabzon’da olmayan manda birliğinin Giresun ekonomisine kurulduğu 2012 yılından bu güne kadar yirmi üç milyon türk lirası dağıtmanın haklı gururunu yaşamaktayız.”dedi.
Haber: Mustafa Cici