KARADENİZ BÖLGESİ’NDE BİR İLK OLAN ‘DÜŞÜNCE OKULU’NUN AÇILIŞI YAPILDI

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE BİR İLK OLAN ‘DÜŞÜNCE OKULU’NUN AÇILIŞI YAPILDI

Giresun Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel gelişiminin sağlanması amacıyla örnek gösterilecek çalışmalara damga vurmaya devam ediyor.

Konser, tiyatro, yaz etkinlikleri, seminer, kitap fuarı gibi birçok kültür sanat hizmetleri gerçekleştirerek şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı sürdüren Giresun Belediyesi şimdi de ‘Düşünce Okulu’nu hayata geçirdi.

Bu kapsamda, Giresun ve Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliğini taşıyan, Belediye eski İmar Müdürlüğü hizmet binasında hizmet verecek olan ‘Düşünce Okulu’nun açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

‘Düşüncü Okulu’nda 6 atölye ve 7 atölye hocası bulunurken, atölyeler ayda 2 kez belirlenen bir günde 18.30 ve 20.30 saatleri arasında çalışma yapacak olup, atölye branşları ve hocaları ise şu şekilde belirlendi:

Edebiyat Atölyesi: Hakkı Özdemir (Yazar), Sosyoloji Atölyesi: Doç. Dr. Mustafa Bakırcı (akademisyen), İletişim Atölyesi: Dr. İsmail Cem Feridunoğlu (akademisyen), Sinema Tarihi Atölyesi: Dr. Mehtap Özsoy (akademisyen), Müzik ve Biçimlendirme Atölyesi: Selçuk Küpçük (müzisyen, şair, yazar ve besteci), Şehir Atölyesi: Hüseyin Gazi Menteşeoğlu (araştırmacı yazar) ve Mehmet Fatsa (yazar).

Açılış programına katılan ve ‘Düşünce Okulu’ atölyesinin ilk konuğu olan edebiyatçı, yazar Beşir Ayvazoğlu ise katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

ŞENLİKOĞLU: “ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA”

Açılışta konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kültür ve sanatın bir şehir birikimi olarak medeniyeti inşa ettiğini söyledi.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını bildiren Şenlikoğlu: “Güzel şehrimiz Giresun’umuzun bir marka olması için sanat ve kültürünün gelişmesine azami özen göstermekteyiz. Şehrimizde ve bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyan Belediyemiz Düşünce Okulu’nu da bu şuurla şehrimizin, ülkemizin ve dünyamızın hafızasına katkı sunmak, toplumun gelişiminde önemli bir yer tutmak amacıyla hizmete sunduk. Kıymetli hocalarımızın eşliğinde gerçekleştirilecek birbirinden değerli atölyelerin şehrimizin kültürüne katkı sunacağını ve düşünceleri ile gelişen bir toplumun yaygınlaşmasında önemli bir çalışma olacağına inanıyorum.

Ayrıca bu açılış gününde aramızda olan ve düşünce okulumuzun ilk atölyesinin konuğu olacak değerli yazarımız Beşir Ayvazoğlu nezdinde tüm hocalarımıza, emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. ŞİMDİYE KADAR DEMEK Kİ ŞEHRİMİZİ DÜŞÜNCESİZCE YÖNETMEYE ÇALIŞMIŞLAR BAKMIŞLAR OLMAMIŞ AKILLARINA SONRADAN BU GELEREK ÖNCE DÜŞÜNMEYE KARAR VERMİŞLER.PEKİ GEÇEN ZAMAN KAYIPLARI NE OLACAK? 4 SENEDİR DÜŞÜNEMEDİĞİNİZİ SON BİR SENEDE DÜŞÜNECEKSİNİZDE UYGULAMAYA ZAMAN KALACAK MI? UMARIM SONRA KULLANMAK ÜZERE DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENİRSİNİZ…

  2. BÜTÜN DÜŞÜNCESİZLER GİRESUN’A TOPLANINCA İHTİYAÇTAN HASIL OLMUŞ VE ONLARDA OKULLARINI AÇMA GEREĞİNİ DUYMUŞLAR HERHALDE ????

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?