HARŞİT VADİSİ PLATFORMU: TİREBOLU-TORUL YOLUNDA HER AN YENİ BİR FACİA OLABİLİR

HARŞİT VADİSİ PLATFORMU: TİREBOLU-TORUL YOLUNDA HER AN YENİ BİR FACİA OLABİLİR

Harşit Vadisi Platform Başkanı Çınar Çetinkaya, Tirebolu-Torul yolunda heyelan riskinin sürdüğünü ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı.

Çetinkaya “7 sene olmuş, tasdikli “İyileştirilmiş Tirebolu-Torul Yolu Projesi hükümetin masasında beklemektedir.
“Harşit Vadisi Platformu 2022 yılında, önceliği Tirebolu Torul yolunun biran önce yapılması amacıyla bölgede ki 26 STK tarafından kurulmuştur. Devletimiz tarafından 2015 yılında ihale edilerek hazırlanan “İyileştirilmiş Tirebolu-Torul Yolu Projesi” 2018 yılında tamamlanmış ve Karayolları Genel Müdürü tarafından onaylanmış ve hükümetimize gönderilmiştir. Bu proje 7 senedir hükümetimizin masasında beklemektedir. Yolun yapılması için başta önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu hemşerimiz Adil Karaismailoğlu olmak üzere tüm Giresun ve Gümüşhane siyasetçilerini ısrarla ziyaret etmemize rağmen hiçbir sonuç alamamış bulunmaktayız.
“Para yok” bahanesiyle bizlerin sırtımızı sıvazlayıp, çay kahve ısmarlayıp yolcu ediyorlar. Oysa başka işlere kaynak bulabiliyorlar.. “Paranız yoksa en azından bu projeyi devlet yatırım planına alın 1000 TL de ödenek koyun, paranız olduğunda ihale edersiniz” dememize rağmen gülüp geçiyorlar” dedi

Çetinkaya “Eylemler planlıyoruz. Bugün bu heyelan sahasında büyük bir eylem yapacaktık ama Kürtün Kaymakamlığı her an heyelan olabilir gerekçesiyle can güvenliğimiz acısından bizlere izin vermedi. Saygı duyuyoruz fakat bu mücadeleden de asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Çetinkaya, “Bu makineler ağır titreşim yapıyor. Dikkatsiz çalışırlarsa yeni heyelanlar tetiklenebilir.
“Önce Bilim, Sonra Açılış” dedi.
Bölgedeki kaya yapısının uzman ekipler tarafından incelenmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, “Sadece yolu açalım diye baskı yaparsak, çok daha büyük felaketlere yol açarız. Bilim adamlarının raporlarına ve çözüm önerileri doğrultusunda yol açma çalışmaları yapılmalıdır” diye konuştu

Çetinkaya, bir vatandaşın dikkati sayesinde büyük bir facianın önlendiğini söyledi.

Çetinkaya “O çatlağı fark eden vatandaşın ihbarı üzerine yol trafiğe kapatılmış, sonrasında büyük heyelan meydana gelmiştir. Bu heyelan anında çok vatandaşımız hayatını kaybedebilirdi. İlla ölümlü olay gerçekleştiğinde mi hükümet çözüm üretecek?” diye sordu.
Platformun, 8 Haziran Kurban Bayramı’nın 3. günü için büyük bir eylem hazırlığında olduğunu duyuran Çetinkaya, “Tirebolu-Gümüşhane yol ayrımında ‘Yolumuzu İstiyoruz, Ölüm Yolu Olmasın’ diye sesimizi duyuracağız. Tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.
Çetinkaya açıklamasının sonunda, Torul-Tirebolu yolunun duble yol olmasının şart olmadığını, mevcut yolun tünel ve viyadüklerle düzenlenmesini talep ettiklerini vurguladı:
“Bu yol projesinde toplam uzunluğu 29 km olan 40 tünel ve 19 viyadük vardır. Biz devletimizden lüks istemiyoruz. İnsan hayatı için uygun bir yol istiyoruz” dedi.

Haber: Cahit Akdoğan

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?