CHP Grupbaşkanvekili Yılmaz,” Eski Bakanımız sayın Nurettin Canikli tarafından Erzincan-Gümüşhane –Torul –Tirebolu hattı olarak gündeme getirilen Demiryolu ana hattı , maalesef Trabzon’a kaptırıldı, yani KAYBETTİK. Şimdi de en azından Torul-Tirebolu demiryolu etabı ne olacak diye sormak zorundayız”dedi
Giresun İl Genel Meclisi CHP Grupbaşkanvekili Mehmet Yılmaz,Demiryolu projesinin Trabzon’a kaydırıldığını iddia ederek tüm yetkilileri göreve çağırdı.İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Yılmaz” Ülkemiz yeni bir seçim sürecine girerken, biz Giresun’lu olarak Giresun’un kurtuluşu için nefes tüketen , komşu illerle aramızda oluşan gelişme farklılığına dikkat çekmeye çalışan Meclis üyeleri ,bir muhalefet grubu olarak Giresun’un bölgesinde KAYBEDEN il konumuna düşmesinin acısını yüreğimizde taşıyoruz.
2012 ÇED raporunda yer almasına rağmen, bizim en stratejik konularımızdan biri olan Harşıttan geçen tarihi İran-Karadeniz bağlantısının Demiryolu yolu aksı olan,Torul –Tirebolu etabının; geçen yıl yapımına başlanacağı ilan edilen Erzincan –Gümüşhane –Trabzon hattıyla birlikte projeye dahil edilmemesi hepimizi yaralamıştır. Başlangıçta Eski Bakanımız sn .Nurettin Canikli tarafından Erzincan-Gümüşhane –Torul –Tirebolu hattı olarak gündeme getirilen Demiryolu ana hattı , maalesef Trabzon’a kaptırıldı yani KAYBETTİK. Şimdi de en azından Torul-Tirebolu demiryolu etabı ne olacak diye sormak zorundayız AKP iktidarına. Yerine ısrarla Samsun-Sarp Demiryolu Projesinden söz ediliyor. Bunun adı ise hedef saptırmadır. Doğu ve İran ulaşım stratejimizi Samsun-Sarp Demiryolu gibi, kıyı bağlantısı esaslı bir proje ile ilişkilendiremeyiz. Eğer iktidar temsilcisi siyasetçiler, coğrafya bilgilerini tazelemek için Giresun Haritasına yeniden bir bakabilirlerse, etüt aşamasına gelmiş ve geçmişte bir asır önce Osmanlı Döneminde de komşunun engellemeye çalıştığı, Erzincan-Gümüşhane-Torul-Tirebolu Demiryolu hattından neden vazgeçemeyeceğimizi görebileceklerdir.”dedi
Yılmaz şöyle konuştu
“ 3 kez bu mecliste CHP Grubu olarak görselini paylaştığımız, proje çizim ihalesi gerçekleşmiş olan “Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirmesi Projesi” hiç mi hiç konuşulmuyor artık. Yani KAYIP. Yapım ihalesi ne zaman bilinmiyor.
Yine alınterimiz ve göz nurumuz fındıkta da KAYBEDİYORUZ.. Geçmişte 1. standart bölge ve Giresun, fındıkta bir ağırlığa sahipti. Yani fındığın merkezi olma özelliği vardı Giresun’un . AKP’nin 2 kez fındık dikim alanlarını genişleten (Gümüşhane ,Tokat dahil edilmiştir.) Bakanlar Kurulu kararnamesi ile fındığın geleceği tehlikeye atılmıştır. Ayrıca daha önce de bu mecliste gündeme getirdiğim, o zaman ki Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından başlangıçta 200.000 fındık fidanı üretilerek özellikle Zonguldak bölgesinde orman köylülerine fındık diktirilmesi , Giresun ‘a bir kez daha KAYBETTİRMİŞTİR .
Yine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı düşük taban fiyatı ile ,geçen yıl serbest piyasada 3.5 Dolar olan Giresun Kalite Fındık, bu yıl 2.60 Dolar’a gerileyerek ,İtalyan Monopol Firma kazanmış, en fazla Giresun’lular olmak üzere, fındık üreticileri yine KAYBETMİŞTİR.
Giresun FKB’de de kaybediyor. Hükümet tarafından 2002’den beri FKB’yi kötüleme ve devre dışı bırakma politikaları, Giresun lu fındık üreticilerini kendi kurduğu en büyük birlikten uzaklaştırmıştır. Biliyorsunuz,50kg fındık vermeyenin oy hakkı olmadığından ,geçen yıl, her Giresun’lu üreticiden FKB’ye en az 50Kg. fındık kampanyası önerisinde bulunmuştuk.
Yine Özellikle başta gençler olmak üzere 35 bine yaklaşan işsiz ordusuyla Giresun’lu istihdamda ve ekonomide de KAYBEDİYOR.
Geçtiğimiz yıllarda, %12 ‘ye varan kapanan işyeri sayısıyla Türkiye 1.si olan Giresun esnafı da KAYBEDİYOR.
Dünyanın fakir ülkelerinin vasıfsız hayvanlarını ithal ederek köylümüze dağıttık. Bu projelerden kaç hayvan kaldı ortada bilmek istiyoruz. Bu yoksul köylü çuvalı 150TL.ye yaklaşan yemi bu hayvanlara nasıl yedirecek? Yedirse bile bu işten nasıl kar edecek? diye düşünmediğiniz için, elinde kalan 3-5 hayvanı ile hayvancılık yapan Giresun köylüsü de KAYBETTİ ve KAYBETMEYE devam ediyor.
20 yıldır plansız ,öngörüsüz, ve hesapsız yönetilen ve pek çok alanda bölgesinde geri kalan Giresun’un artık kaybetmeye tahammülü kalmamıştır”