5 il Başkanı Batlama Vadisi için ilk defa ortak imza ile bir hizmet istedi ve “İktidar Batlama ilçesini kuramıyorsa en azından bu yörede acil bir belde belediyesi kursun” diye öneride bulundular.Limandaki krizin çözülmesi istendi ve iktidarın Giresun Mitinginde müjde verilmediği iddia edildi
5 il Başkanı dün Gazeteciler Derneği’nde basın ile buluştu ve iktidarı eleştirdi
Toplantının açılış konuşmasını CHP il Başkanı Fikri Bilge yaparken,ortak bildiriyi ise SP il Başkanı Abdülkadir Bektaş okudu…Toplantıya katılan;Gelecek Partisi il başkanı Murat Kılıçaslan, İyi Parti İl Başkanı Abdülkadir Eroğlu ve Deva Partisi İl Başkanı Özgür Okusal da bildirinin okunmasının ardından açıklamalarda bulundular
5 il başkanı limanın kapatılmasına sert tepki verdi ve işçilerin kış ortasında sokağa atılmamasını istediler.CHP il Başkanı Bilge,Liman’da yaşananları hayretle izlediklerini ifade ederek iktidarın bu sorunu acilen çözmesini istedi..İyi Parti İl Başkanı Eroğlu ise “AKP bu konuda ikiye bölünmüş durumda.2 Milletvekili Limanı çalıştıracaklarını açıkladı.Hem de defalarca bunu kamuoyuna ifade ettiler.Şimdi bu 2 milletvekili yok sayılarak silolar yıkılıyor .Giresun ilk defa aynı parti içinde böyle bir hesaplaşma yaşıyor.AKP kendi içinde toplanıp artık bir karar vermeli.Firma ve işçiler mağdur edilmemeli.Çünkü bu yatırımı buraya bu iktidar getirdi.Siloları bu iktidar limana koydu”dedi
Gelecek Partisi il başkanı Murat Kılıçaslan “
İl başkanı Kenan Tatlı ,Belediye başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve istanbul ‘da abileri limanı kapatmaya çalışıyor ,Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk limanı çalıştırmaya çalışıyorlar .AKP tam ikiye bölünmüş .Manzara sadece işin kılıfı .Bu ilde Kale’den şehre bakınca manzaraya uygun kaç bina var .Limandaki yatırımcı adeta AKP içindeki 2 ayrı grubun mücadelesinin ortasında kaldı .Sayın Erdoğan ‘a silolarla ilgili yanlış bilgi verildi ve şimdi işçiler perişan.Şimdi siyaset böyle mi olmalı “ dedi
OKUSAL PARTİ KARARINI AÇIKLADI
Deva Partisi olarak yönetim kurulunda bu konuyu ele aldıklarını anlatan Başkan Okusal”Biz siloların kapatılmamasını istiyoruz.Partimizin nihai kararı budur.Liman çalıştırılmalıdır”dedi
BEKTAŞ ‘TAN ÇAĞRI
SP il başkanı Bektaş ise “ Bu limanı kapatanlar yarın kendi çocuklarının yüzüne bile bakamayacak .SEKA ‘dan sonra liman da kapatılacaksa bu ilde niye siyaset yaptıklarını açıklasınlar .Ömrümün 20 yılının AK Parti iktidarı ile geçmesini büyük kayıp olarak görüyorum.Seka zaten gitti.Bu ilde kapatılmayan ne kaldı?.İktidarın 2 milletvekili limanı çalıştıramıyor.Bu tür bir kavgaya ne gerek var?.Kim neyi paylaşamıyor“ dedi
ORTAK BİLDİRİ OKUNDU
Ortak bildiriyi de okuyan Bektaş,şu noktalara dikkat çekti
Bektaş”Gündemden düşmeyen Giresun için elzem olan projeler hatırlandı, gazetelerimiz manşet yaptı. AKP il başkanı Kenan Tatlı bile gazetelere demeç verdi. Cumhurbaşkanımızdan müjdeler bekliyoruz diye.
Ama Cumhurbaşkanımız kürsüye çıkınca dağ fare doğurdu. Daha önce yapılmış, bitmiş, işletmeye alınmış veya yeni bitmiş projelerin açılışı yapıldı ama Giresun kamuoyu olarak asıl beklediklerimiz açıklanmadı.
Güney Çevre yolu, Samsun-Sarp demir yolu, Tirebolu-Toru yolu, Çanakçı yolu bunlarla ilgili hiçbir söz söylenmedi. Özellikle Güney Çevre Yolu projesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bununla ilgili bir basın açıklaması yapmıştık. 12 yıl sonra bitirilen Dereli yolu ve 7 yıl sonra tek tüpte olsa ulaşıma açılan Eğribel Tüneli Giresun açısından önemli gelişmeler. Bunun için yetkililere teşekkür ediyoruz.
Giresun’a Toki konutları yapıldı, yeni hastane yapıldı, yeni stadyum yapıldı, yeni gençlik merkezleri yapıldı bunları da inkâr etmiyoruz.
Ama Giresun’un yeni iş sahalarına, yeni fabrikalara, yeni işletmelere ihtiyacı var. Liman’ın tam kapasite ile çalışması için bağlantı yollarına ihtiyacı var. Dar bir alana sıkışan Giresun’un genişlemesi için Güney Çevre Yoluna ihtiyacı var. Trabzon’un, Ordu’nun bizden sonra başlayan çevre yolları, tünelleri tamamen bitti. Hatta Ordu şu anda Akdeniz bölgesine bağlanmak üzere çalışmalar yapılıyor. Maalesef bizim çevre yolundan hala bir ses seda yok.
Çevre illerle ticaretimizin geliştirmesi için Demiryoluna ihtiyacımız var. İlçelerinin gelişmesi için yapılmış olan ama bir türlü bitmeyen yollarının bitirilmesine ihtiyacı var. Yani kısacası Giresun’un ticaretinin canlanmasına ihtiyacı var.
Giresunlular bunları duymak, görmek, dinlemek istiyor. Kâğıt üzerinde kalmasın, gerçeğe dönüşsün, gerçeğe dönüşünce de bitsin istiyor.
Ne yazık ki, Giresunlu mitingde beklenen müjdeleri göremedi, duyamadı. Ama tüm Türkiye şunu çok iyi gördü; Cumhurbaşkanı ekonomiyi dış güçlere bağladığında, miting alanından ayrılan insanları. Artık Giresunlu ekonominin dış güçlerce bozulduğunu da dair masallara inanmıyor. Bu konuda Giresun 80 milyona örnek oldu.
Değerli Basın Mensupları
Bulancak’ta yıkılan bir spor salonu vardı, yıkıldığıyla kaldı. Projesi hazır olmasına rağmen hala başlanılmamış olması ancak ödenek yokluğu ile izah edilebilir. Giresun İmam Hatip Lisesi yıkıldı yeri hala boş. Otopark olarak kullanılıyor.
Değerli Arkadaşlar,
Batlama ile alakalı bir ilçe komitesi kurulmuştu. Çok güzel çalışmalara imza attılar. Mecliste 2 ayrı partiden 2 ayrı önerge verildi. Giresun’daki siyasi partiler ve STK’lar sahip çıktı. Ama şu anda iktidar partisi cenahında bir hareketlilik yok. Eğer Batlama vadisine ilçe kurulamıyorsa, en azından 1 belde belediyesi tekrar kurulmalıdır. Böylece bu civarda yaşayan insanlarımızın devlet ile olan ilişkilerinde bir kolaylık sağlanmış olur.
Değerli Arkadaşlar,
Ocak ayı enflasyon rakamları, ekonomi yönetiminde sınıfta kalan AKP hükümetinin tükenmişliğinin bariz bir göstergesi olmuştur. Son 19 yılın en yüksek enflasyon rakamına ulaşan ülkemizde hayat pahalılığı dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. Kış döneminde elektrik, akaryakıt ve doğalgaz yapılan zamlar tüm üretim sektörünü etkilemiş ve maliyetler korkunç rakamlara ulaşmıştır. İşletmelerin bu maliyetleri karşılamaları çok zordur. Önümüzdeki aylardaki enflasyon rakamları açıklananın yanında devede kulak kalacaktır. Ocak ayı gerçek enflasyon rakamı yüzde 115 civarındadır.
Artık insanlarımızın AKP iktidarını taşıyacak gücü ve kuvveti kalmamıştır. En erken zamanda erken seçime gitmek elzem olmuştur. Bu kötü yönetimden ülkemizi kurtarmak bizim boynumuzun borcudur.
Geçtiğimiz hafta Samsun’da Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırıyı İl Başkanları olarak kınıyoruz. Provokasyon amaçlı bu tür menfur saldırıların geçmişte ülkemizde yapmış olduğu tahribat herkesin malumudur. Biz İl Başkanları olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz. Nasıl bir amaç güdüldüğü apaçık belli olan bu oyunu, birlik beraberlik içinde hareket ederek bozacağız.”