Köşe yazarımız Cahit Akdoğan bugünkü yazısında İl Sağlık Müdürü istifasının perde arkasını kaleme aldı.
2021 yılında ilimize sağlık müdürü olarak atanan Doç.Dr. Muhammet Bulut’un ani istifa kararının kamuoyunda şok etkisi yarattığını dile getiren
Akdoğan, önceki Sağlık Bakanı döneminde bakanlık üst düzey yönetimi ile bağlantılarının kuvvetli olduğu belirtilen Bulut’un ilimizde kimilerine göre başarılı, kimilerine göre de başarısız olarak değerlendirdiğini kaydetti.
AK Parti il yönetimleri ile yıldızları bir türlü barışmayan müdür Bulut’un, medya ile ilişkilerini sıcak tutarak sürekli gündemde kalmayı başardığını ifade eden Akdoğan, 14 Kasım 2024 tarihinde görev süresi dolan müdürün yerine atanacak isim üzerinde AK Parti yetkilileri mutabık kalamadığı için müdür Bulut’un görev süresinin bakanlıkça 4 ay daha uzatıldığının bazı ortamlarda konuşulduğu bilgisini verdi.
Aksu Araştırma ve Eğitim Hastanesinde Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Yüksel Günaydın’ın başhekim tarafından başkanlık görevinden alınandan sonra bazı olayların patlak verdiğini aktaran Akdoğan, bu olaylar sonrasında ilgililerce yapılan sosyal medya paylaşımlarının da gelen tepkiler üzerine kaldırıldığını belirtti.
Zeki Hoca’dan boşalan Bölüm Başkanlığı görevini 8 kardiyologdan hiçbirinin kabul etmemesinede değinen Akdoğan, bu süreçteki olaylarla ilgili bilgi, sosyal medya paylaşımları ve basında çıkan haberlerin ilgililere ve bakanlığa ulaştırıldığını ifade etti.
Zeki Hoca olayının bardağı taşıran son damla olduğuna vurgu yapan Akdoğan, müdürün Bakanlığa çağrılmasının ardından istifasını açıkladığını belirtti. Ve “Zeki Hoca ön plana çıkarak gündem olurken, Sağlık Müdürü de koltuğunu kaybetti.” cümlesi ile yazısı ile tamamladı.
Akdoğan’ın yazısını gazetemizin bugünkü köşe yazısında okuyabilirsiniz.
Haber merkezi