Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Giresun ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
GÖLETİN ARDINDAN, SULAMA İNŞAATI DA TAMAMLANDI
Giresun Şebinkarahisar Dönençay Göleti Sulaması İnşaatının tamamlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “Giresun ilimizde suyun gücünü milletimizle buluşturmak adına yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Bildiğiniz üzere Şebinkarahisar İlçesi Dereçiftlik Köyü Kışla Deresi üzerinde 2014 yılında Dönençay Göleti inşaatımıza başlamıştık. Bu dere üzerinde 1,82 hm3 depolama hacmine sahip, temelden 50 m yüksekliğinde göletimizi inşa ettik ve işletmeye aldık. Bu göletimizi bir an önce faydaya dönüştürmek adına, hızlıca sulama inşaatına başladık ve geldiğimiz noktada sulama inşaatını da tamamlayarak, gölette depoladığımız suyu çiftçilerimizin kullanımına sunmaya başladık.” dedi.
41 KM’LİK ŞEBEKE İLE 7 BİN 970 DEKAR ARAZİ DAHA SUYA KAVUŞTU
Şebinkarahisar Dönençay Göleti Sulaması ile birlikte 7 bin 970 dekar zirai tarım arazisinin daha suya kavuştuğunu ifade eden Genel Müdür AKCA şöyle devam etti: “Şebinkarahisar İlçesi’nde çiftçilerimizin modern sulama hizmetlerimizden faydalanması ve sulu tarım ile birlikte ürün kaliteleri ve desenlerinin artması için 41 km uzunluğunda bir sulama şebekesi inşa ettik. İnşa ettiğimiz bu şebeke ile birlikte 7 bin 970 dekar araziyi suya kavuşturduk. Tamamladığımız bu yatırımımızla birlikte ülke ekonomisine yıllık 14 Milyon TL katkı sunmuş olacağız. Ülkemize ve Giresunlu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.