Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Türkiye Çevre Haftası kapsamında 29 Mayıs Perşembe günü “Çevrene İyi Bak: Plastik Kirliliği ile Mücadele” temalı çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Gemiler Çekeği Botanik Parkı ve diğer belirlenen noktalarda halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen programda, çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam vurgusu yapıldı.
Etkinliklere Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu da katılım gösterdi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Cavunt çevre için duyarlılık istedi.
Cavunt, “Bugün burada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün içinde yer alan ve ülkemizde ise Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Hanımefendinin önderliğinde Sıfır Atık Projesiyle hayata geçmiş ve dünya çapında ülkemizin üzerinde yaşadığımız dünyaya son derece ehemmiyetli ve sorumluluk bilinciyle yaklaştığımızı gösteren ‘Türkiye Çevre Haftası’ olarak ilan edilen bu özel haftayı birlikte idrak etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Cavunt, hafta vesilesiyle düzenlenen tüm etkinliklerin amacının çevre bilincini geliştirmek, sürdürülebilir bir gelecek için bireysel ve toplumsal sorumlulukları hatırlatmak ve çevreye olan duyarlılığı artırmak olduğunu vurguladı.
Çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli miras olduğuna dikkat çeken Cavunt, “Bu nedenle sadece bireyler olarak değil, kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sanayicilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve özellikle gençlerimizle birlikte bu mücadelede yer almalıyız” dedi.
Müdür Cavunt,” Giresun’da düzenledikleri etkinliklerde emeği geçen başta Sayın Valimize, değerli protokol üyelerine, kıymetli kurum temsilcilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve tüm çevre dostlarına teşekkür etti.Haber:Fatma Uğurlu