BULANCAK –HAYMANA KARDEŞLİĞİ ÖRNEK OLUYOR

BULANCAK –HAYMANA KARDEŞLİĞİ ÖRNEK OLUYOR

Bulancak ile Haymana arasındaki kardeşlik uygulaması kapsamındaki etkinlikler sürüyor..Haymana’dan gelen öğrenciler Giresun’da misafir edildi.
50 kişilik öğrenci kafilesi, Tirebolu’da bulunan Harşit Savunması Şehitliği ziyaretinden sonra Bulancak’ı da ziyaret ederek, Sakarya Meydan Muharebesinde omuz omuza savaşan Haymanalılar ve Giresunluların torunları olarak gönül köprüsü kurdular.

Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nden 50 kız öğrenci ile Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Yurtdaş ve öğretmenlerin yer aldığı heyetin Giresun programı, milli mücadelenin simge noktalarından biri olan Harşit Savunması Şehitliği ziyaretiyle başladı.
Ziyarete dair bir paylaşımda bulunan Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Yurtdaş, “Haymana’dan Giresun Tirebolu ve Bulancak’a Gönül Köprüsü” başlığıyla yaptığı açıklamasında; “104 yıl önce Giresunlular ve Haymanalıların atalarının Sakarya Meydan Muharebesi’nde birlikte verdiği mücadele, bugün torunlarının kurduğu gönül köprüsüyle geleceğe taşınıyor. O dönem Giresun’dan gelen gönüllü alaylar, Haymana cephelerinde binlerce şehit verdi. Özellikle Tirebolulu 42. Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın fedakârlığı, bu kardeşliğin simgesi haline geldi. Şimdi onun torunları olarak Giresun’da atalarımıza vefamızı sunuyoruz. Tirebolu ile Haymana arasında 2021 yılında kurulan kardeş şehir protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerin devamı niteliğindeki bu ziyaret, aynı zamanda Bulancak Belediyesi’nin de kardeş kentler arasına katılmasıyla daha da anlam kazandı. Şehitlik açılışları, ortak anma törenleri, kültürel günler ve gençlik buluşmalarıyla derinleşen bu dostluk, artık bir nesilden diğerine aktarılan kalıcı bir miras halini alıyor.
Haymana ve Giresun’un ortak tarihine sahip çıkan bu anlamlı buluşmalar, tarihle geleceğin bağını güçlendirirken, genç kuşaklara da millet olma bilincini taşıyor. Kardeşliğimiz geçmişten geleceğe uzanıyor. Yolculuğumuz hayırlara vesile olsun. Bu ziyarette bizleri ağırlayan Tirebolu ve Bulancak Belediye başkanlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Tirebolu ziyaretinden sonra Bulancak’a gelen öğrenci gurubunu Bulancak Belediyesi Kardeş Kentler koordinatörü Recep Hıdır karşıladı. Öğle yemeğinden sonra Sarayburnu camiini ziyaret eden öğrenciler, ev sahipliği için Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’a da teşekkürlerini ilettiler.Haber:Cahit Akdoğan

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?