BU BAŞARI KARABULDUKLULARIN!

BU BAŞARI KARABULDUKLULARIN!

KARABULDUK YENİDEN BELDE Belediyesi STATÜSÜNE KAVUŞTU!
1973 yılında belde olan 2013-2014 yılında Karabulduk nüfusu 2000’in altına düştüğü için Belediye kapanmış Karabulduk köy statüsüne düşmüştü açılan dava ile 2025 yılında Ankara 15. idari mahkemesinin kararı ile Giresun’umuzun Keşap ilçesine bağlı Karabulduk beldesinin yeniden belediye statüsüne ve Belediyeye kavuşması, herkesi sevindiren çok önemli bir gelişmedir.

Fakat geçtiğimiz aylarda Yapılan seçimde Karabulduk alınmamış bu sebeple dava açılmış ve Karabulduk Beldeliği resmiyet kazanmıştır.
Bu büyük başarının arkasında ciddi bir emek, kararlılık ve mücadele vardır. Karabulduk’a sahip çıkmak için il il, ilçe ilçe gezen, kapı kapı dolaşan, çalmadık kapı, gidilmedik yer bırakmayan Karabulduk Çevre Köyleri Derneği Başkanı Sayın Selahattin Toslu ve kıymetli yönetimini Muhtar Sinan Demiri cani gönülden tebrik ediyorum.
Karabulduk’un yeniden belde statüsüne kavuşması için gösterdikleri azim ve fedakârlık gerçekten takdire şayandır. Bu başarıda emeği geçen herkesi ve Karabulduk halkını yürekten kutluyor,Belediyenin Karabulduk halkına hayırlı olmasını diliyorum kendilerini ayakta alkışlıyorum.
Ancak şimdi asıl önemli süreç başlıyor!
Karabulduk’un yeniden canlanması, gelişmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi için herkese büyük görevler düşüyor. Bunun için öncelikle diğer çevre köylerini de belde etrafında toplamalı iştişareler yapılmalıdır, hemşehrilerimizin beldelerine sahip çıkmaları, ikametlerini Karabulduk’a almaları ve beldemizin nüfusunun artmasına katkı sunmaları büyük önem taşıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yeni yatırımların ve hizmetlerin önünü açılmalıdır.
Bir diğer önemli konu ise belediyenin kuruluş sürecinin huzur, uzlaşma ve dayanışma içerisinde yürütülmesidir. Herhangi bir çekişmeye ve tartışmaya meydan vermeden, seçimlere kadar görev yapacak kurucu belediye başkanının himayelerinde çalışmalara devam edilmesini diliyorum.
Bu noktada benim şahsi kanaatim şudur: Karabulduk’u yeniden belde statüsüne kavuşturmak için büyük mücadele veren, bu süreçte beldemize umut olan ve çalışmaların meyvesini almasında önemli rol oynayan Sayın Selahattin Toslu’nun,ilk seçimlerde Aday gösterilmesini ve Belediye Başkanı yapılmasını canı gönülden diliyorum.Karabulduk halkını
Elbette bu konuda ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli değerlendirmeler yapılmalı ve karar, uzlaşma anlayışıyla verilmelidir.
Çünkü mesele şahıslar değil, Karabulduk’un geleceğidir!
İnanıyorum ki birlik olunursa, birbirlerini kırmadan ve ayrıştırmadan hareket edilirse kazanan Karabulduk olacaktır.
Başta Karabulduk Çevre Köyleri Derneği Başkanı Sayın Selahattin Toslu kıymetli yönetimi olmak üzere, Karabulduk Muhtarı Sinan Yılmaz ve bu mücadelede emeği geçen herkesi ve bütün Karabulduk halkını bir kez daha tebrik ediyorum.
Rabbim birlik ve beraberliğinizi daim eylesin. Karabulduk’umuza hayırlı olsun!
Ben değil, biz anlayışıyla; el ele, gönül gönüle, hep birlikte daha güçlü bir Karabulduk için…çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca nüfusu 2.000 altına düşerek köy statüsüne dönen İnişdibi,Yenice,Aydınlar, Karabörk,Çaldağ ,Kırıklı, Köprübaşı,Bozat beldelerimizinde bu azimle tekraren belde olmasını ve Belediyelerine kavuşmasını diliyorum.Saygılarımla..

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM