Giresun’dan ‘Hayır’ Sesleri Yükseldi

Giresun’dan ‘Hayır’ Sesleri Yükseldi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Referandum Öncesi Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Önce milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun da katılımıyla CHP İl Başkanı Necati Tığlı’yı, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu ziyaret eden Pekşen, daha sonra Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Tiyatrosu’nda kalabalık bir davetli topluluğuna hitap etti.

EKMEKCİ: BİR BAKARSINIZ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ OLU, KUVAYI  MİLLİYE BİR KEZ DAHA AYAKLANIR

Konferansın açılış konuşmasını yapan ADD Başkanı Gürsel Ekmekci, “biz bu vatanın sahibiyiz. Herkesin bunu iyice bellemesinde büyük yarar var. Daha önceki bi konuşmamda da vurguladığım gibi; ADD şubeleri artık birer Anadolu Müdafa-i Hukuk cemiyeti, biz şube başkanlıkları birer seferberlik görev emridir. Herkes bilsin. Bizler bu bilinçle çalışacağız. Ev ev, kapı kapı, köy köy dolaşıp, insanlarımıza neden hayır denmesi gerektiğini anlatacağız. Bu amaçla ilimizdeki cumhuriyet kurumlarını örgütleyeceğiz. Bazılarında var, ama bizde böyle bi ego yok, illa ki bu örgütlenmenin başı olacağız demeyeceğiz, gerekirse en dipteki bi nefer gibi çalışacağız, söz veriyoruz ”dedi..

Ekmekci “bakarsınız Çanakkale bir kez daha geçilmez olur, bakarsınız Samsun’a bir kez daha çıkılır, bakarsınız Kuvayı Milliye bir kez daha ayaklanır. Bakarsınız güneş ufuktan şimdi doğar..

Evet belki, başımızda sarı saçlı, mavi gözlü bir başkomutan bir daha asla olmaz, ama bizler varız, bizler buradayız, o’nun evlatları dimdik ayakta oluruz. İşte zaten yıllardır bu yüzden ”Mustafa Kemalin Askerleriyiz” diye sokakları inletiyoruz. Yoksa, asker falan değiliz. Hodri meydan” ifadesini kullandı.

PEKŞEN:MİSAKİ MİLLİ SEVRE TESLİM EDİLECEK

Haluk Pekşen ise konuşmasında, anayasa tasarısından bölümler okuyarak eleştirilerde bulundu ve bu maddelerin Türkiye’yi dizayn etmek için kullanıldığını öne sürdü.  “Anayasa sadece CHP’lilerin, ADD’nin meselesi değil. Bu 80 milyonun mili bir meselesidir” diyen Pekşen”bu anayasanın tek amacı Misaki milliyi sevre teslim etmektir. Bu anayasa bölünme anayasasıdır. Ama bu coğrafyada buna karşı çıkacak insanlar varoldukça aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. İlk defa sivil toplumun önüne bir seçenek konuldu. Bu onların sonu olacak. Bu ülkede güçlü bir demokrasi kurma şansını yakaladık” diye konuştu.

BEKTAŞOĞLU:BU MİLLET VE MEMLEKET MESELESİ

Konferans sonunda Pekşen’e, günün anısına CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu tarafından ADD’nin plaketi sunuldu.  Bektaşoğlu konuşmasında, anayasanın demokrasi ve cumhuriyeti ortadan kaldırmak, saraydan alınan milli egemenliği tekrar saraya iade etmek için değiştirilerek yeni bir rejim getirilmek istendiğini söyledi. 2 ay süresince halka gerçekleri anlatarak buna karşı çıkacaklarını söyleyen Bektaşoğlu “Kurtuluş savaşına iki gönüllü alayla katılan ve cumhuriyetin kuruluşuna destek veren atalara sahip olan Giresunlular, hayır oylarıyla ülkeye sahip çıkacaklar. Referandumun simgesi Giresunlular olacak, en çok hayır buradan çıkacak. Bu parti değil, millet ve memleket meselesi” dedi.

CHP Milletvekilleri Bektaşoğlu ve Pekşen, etkinliği; katılanlarla birlikte sahnede ‘hayır’ yazılı pankartlarla marş söyleyerek tamamladılar.

Konferansı, bazı STK temsilcileri, Giresun CHP ilçe başkanlarının yanı sıra; CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik de izledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?