Giresun’un birçok mahallesinde doğalgaz olmamasını eleştiren Karaibrahimoğlu”Şayet iktidar mensupları isterse bu sorun çözülür” dedi.
Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, yeni konsey binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Kent Konseyinin görevinin kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, katılım hesap sorma ve hesap verme ilkelerini hayata geçirmeye çalıştığını, Ağustos 2014’de Kent Konseyi yönetmeliğine uygun olarak seçilen yürütme kurulumuz, öncelikle amaç maddesinin felsefesine uygun olarak ‘’DOĞASI KORUNAN, KÜLTÜRÜ YAŞATILAN KENT’’ sloganı ile çalışmayı kendilerine prensip edindiklerini ifade eden Başkan Karaibrahimoğlu, “Göreve gelir gelmez www.giresunkentkonseyi.org adresli web sitemizi açıp, burada “Giresun için bir fikrim var.” Ve “Bence Giresun’un en büyük sorunu” başlıklı sayfalar oluşturarak halkımızın gözünden şehrimizin sorunlarını tespit etmeye çalıştık. Takip etmeye çalıştığımız konuların anlatılması ve gereğinin yapılması için politikacılarımız, Valilik, Belediye, Üniversite, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK, Meslek Odaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı, bizzat ziyaret edilerek veya yazışma şekli ile konularımız tanıtılmıştır. Yine özellikle bütün bu çalışmalar yapılırken de son bir kaç yıldır basından kopuk olan kent konseyinin yazılı ve görsel basınla ilişkileri de sıcak tutulmaya çalışılmıştır.” Dedi.
Başkan Karaibrahimoğlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Bağlı 3 Adet Meclisle Birlikte Takip Etmeye Çalıştıkları şu başlıklar halinde sıraladı.
1-Hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz boru hattı yapımının hızlandırılması
2-Giresun için turizminin çok önemli olduğunu, turizmde kale ve ada ve yaylanın lokomotif olduğu düşüncesi ile
3-Kent içi ulaşımının gözden geçirilmesi için Karayolları ile yapılan yazışmalar (Özellikle doğalgaz hattının yapımı içinde toplama yolun Belediye Başkanlığına devri)
4-Valilik önündeki kavşağın yapılması
5-Eski SEKA arazisi, Dolgu alanları, Kamu Kuruluşlarının terk edeceği arsaların değerlendirilmesi için yeni bir çalışma yapılması (Özelikle SEKA Arazisi İmar Planı ile ilgili çalışmaların yeniden ele alınması)
6- Gedikkaya’nın turizme açılması
7- Fındık Müzesi yapılması (Dünyanın bir çok yerinde ürün müzeleri bulunmaktadır. Fındığın Başkenti olduğunu iddia ettiğimiz ilimizde bu müze olmalıdır.
8- Turizm ile ilgili çalışmalar için yazı ve rapor tanzimi ( Özellikle Zeytinlik mahallemizin restorasyon ve tanıtılması için özel bir birim oluşturulmalıdır. Bu birim binasını restore etmek isteyen kişi ve kuruluşlara bürokratik işlerin yapılmasında ve proje hazırlanmasına yardımcı onlamalıdır. Kastamonu için hazırladığımız bir rapor ekte sunulmaktadır. Bu çalışmaların hızlandırılması için bölge kurullarının kurulmalıdır. )
9- Geniş Katılımlı Bir Turizm Çalıştayı Yapılması
10- Şehrin hafızası olan bir gazetemizin eski sayılarının dijital ortama aktarılması (A.B Projesi)
11- Atapark ve Atapark’ın özellikle doğusundaki toplama yol şehrin merkezi olan bu kısımda günün şartlarına uygun olarak yeniden aydınlatılması (Örneğin Belediye binası, yeni yapılan Ticaret Sanayi Odası, Beden Terbiyesi Tesisleri gibi)
12- Tur otobüsleri için ayrılan yerin kontrolü yapılması
13- Kadın meclisimizce hazırlanan KADIN ve AİLE REHBERLİK MERKEZİ projesi Belediyemizin imkânları içinde yapılmaya çalışılmalıdır.
13- Giresun Halk Kültürünün Araştırılması(AB Projesi)
14- Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden Müze önündeki üst geçidin üzerindeki tehlike arzeden kayaların temizlenmesi ve yine o civardaki istimlak duvarlarının yeniden yapılması.
15- İl dışında ve yurt dışında çalışan iş adamlarımızın, derneklerimizin, Giresunlu bürokrat, akademik personel ve sanatçı hemşehrilerimizin isim ve adreslerini tespit ederek bir kitapçıkta toplamak.
16- Kadın meclisimizce hazırlanan :
KADIN ve AİLE REHBERLİK MERKEZİ projesi Belediyemizin imkânları içinde yapılmaya çalışılmalıdır.
Kadın el emeğinin değerlendirileceği kalıcı stant açılması (07,08,09 Mart 2015’de Atapark’ta açıldı)
Çalışan kadınların çocukları için kreş açılması
Karaibrahimoğlu ayrıca Vali, Belediye Başkanının dikkatlerine sunmak istedikleri, takip edilmesinde fayda gördükleri projeleri de şu şekilde sıraladı.
Kültür Merkezinin yapılması,
Giresun Müzesinin Müze olarak inşa edilen bir binaya kavuşması,
Koruma amaçlı imar planına uygun olarak yapılacak inşaatların takibi, tescilli binalarımızın onarımı için yapılan çalışmaların hızlandırılması ve özellikle zeytinlik mahalesindeki yapılan çalışmaların takibi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Koruma Kurullarının ve ilgili birimlerinin ilimizde bir şubelerinin kurulması
Başlanılan ada kazılarının devamı ve lüzum görülecek başka yerlere de kazılar yapılması (Giresun Üniversitesin de kurulan ancak yeterli öğretim elamanı olmadığı için öğrenci alınamayan sanat tarihi ve arkeoloji bölümüne işlerlik kazandırılması ve bir mimarlık fakültesinin kurulması için yapılan çalışmalar)
Kent Müzesi ve arşivinin kurulması (Bu müze içinde halen Giresun Muharip Gaziler derneğinin elinde bulunan eski fotoğrafların ve halkımızda bulunan eski bazı etnografı objelerin toplanarak ayrı bir bölümde değerlendirilmesi
Yerel kiraz ve vişne ırkının ıslahı şehir içindeki refüj ve yol artıklarına örnek kiraz ve vişne bahçelerinin kurulması,
Her geçen gün unutulan Giresun halk oyunları ve halk müziği ile ilgili çalışmalar ve yarışmalar yapılması, mevcut Giresun halk türküleri kitabının incelenerek yeniden basılması
GİRESUN TARİHİ kitabının yazılması (Tüm komsu illerin ve Bulancak-Piraziz-Tirebolu ve Keşap ilçelerimizin tarihleri ile ilgili kitap olduğu halde ilin bir kitabı bulunmamaktadır,
Şehrin giriş ve çıkışına Fındığın Başkenti, Kiraz ve Vişnenin Anayurdu olduğumuzu gösterir objeler konulması (Bu açıdan Giresun adasında da Avrupa’nın bir çok kentinde olduğu gibi şehri simgeleyen adanın daha da ziyaret edilebilir hale geleceğini düşündüğümüz bir heykel düşünülebilir mi?
Uzundere köyümüze bir gölet yapılması ilimizde bulunan anıt ağaçların ve eski kemer köprülerin turizme kazandırılması imkânlarının değerlendirilmesi.
Halen faal durumda olmayan ancak Türkiye’de ki ilk Muharip Gaziler Derneğinden biri olan bu derneğin biran önce faal hale sokulması