Giresun ve Giresunlular Bu Kadar mı Sahipsiz? |
Giresunlu bürokratların azlığı gündemdeki yerini her zaman korumuştur.
İlimize yatırımlarda ve hizmetlerde yardımları ve destekleri olabilecek Ankara’daki bürokrat sayımızı bırakın artırmayı, mevcutlarını bile korumada maalesef yetersiz kalınmaktadır.
Hadi Ankara’ya güç yetmiyor, Giresun’da dahi başarılı yöneticilerimiz onurları kırılarak görevlerinden alınıyorlar.
Işte buna son örnek.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı hemşehrimiz Özkan Narbay geçen ay sessiz sedasız bakanlıkça görevinden alınmıştır.
Yerine ise, Ordu’da Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan istifa edip yaklaşık bir yıl önce Giresun’a gelen müfettiş Fikret Malazgirt atanmıştır.
Yaklaşık 6 yıldır Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Teftiş Kurulu Başkanlığını başarıyla yürüten ve Haziran ayında res’en emekliye ayrılacak olan Narbay, kanser hastalığına yakalanan eşinin tedavisi için çabalarken izin dönüşü tayin evrakının eline sıkıştırılması karşısında şoke olduğu belirtilmektedir.
Başarılı yerli yöneticilerimiz ödüllendirilmesi gerekirken onurunun kırılarak, gururunun rencide edilerek, üstelik hastası ile uğraşırken görevden alınması, yerine de atama yönetmeliğine aykırı bir şekilde dışarıdan birinin atanması Giresun’lu yöneciler bu kadar mı sahipsiz, yetersiz, bilgisiz veya beceriksiz mi? sorularını akıllara getirmektedir.
Bu gibi kritik görev değişikliklerinde siyasilerimizin durum, tutum, duruş, fonksiyonlarını Giresunlular merak etmektedir. Giresun’a yapılacak atamalarda siyasilerimizden görüş alınıyor mu? Önceden haberdar olabiliyorlar mı?
Milli eğitimdeki bu atamadan ilimiz siyasi erk’inin, veya yöneticilerin bilgisi var mıdır? Atama 5-6 ay daha geciktirilemez miydi? veya atama kararnamesi yetkililerce bir müddet sümen altında tutulamaz mıydı?
Eşinin tedavisi için uğraşan başkan Narbay’a moral gerekirken, görevden alınması kamu vicdanını yaralamıştır. Ve insan harcamak bu kadar kolay mı? sorusunu akıllara getirmiştir.
Diğer yandan İl Kültür ve Turizm Müdürü, Giresun evladı Kemal Gürgenci’de bakanlıkça görevinden alınmıştır. Yetişmiş bir bürokrat olan Gürgenci, başka bir ilde değerlendirilemez miydi? Alınma sebebi nedir? Sırada başka müdürler de var mı? Siyasiler bu kararı nasıl değerlendiriyor? Kamuoyu bu konuda açıklama bekliyor.
Bu tür görevden almalarda olan Giresun’a ve Giresun evlatlarına oluyor. Yine bu ay içerisinde Milli Eğitim Müdürü de emekli olacak. Bu müdürlüklere muhtemelen de çeşitli bahanelerle Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünde olduğu gibi Giresun evlatları oturamayacaklardır.
Özetle; Giresunlu yöneticiler, kendi ilinde bile teker teker mevzi kaybetmektedirler.
Artık, “Giresun bu kadar mı sahipsiz?” sözünü duya duya bıktık ve daha da duymak istemiyoruz. Bu sözün rafa kaldırılarak gündemden bir an önce düşmesini istiyoruz.
Vekillerimiz birlikte güçlerini göstererek dışarıdan ilimize ne kadar idareci geldiyse, o kadar, hatta daha fazla Giresun evladı idarecilerin de başka illerde veya Ankara’da önemli yerlerde görev almalarını sağlamalıdırlar.