Diş Beyazlatma Uygulaması

Diş Beyazlatma Uygulaması

Gülümsemenin mutluluğunun en önemli simgesi olduğunu dile getiren ağız sağlığı uzmanlarına göre, sararmış ve simetrisi bozulmuş olan ve bu yüzden de gülümsemeye engel olan dişlerden kurtulmanın son derece kolay ve etkili bir yöntemi bulunuyor.

Diş beyazlatma olarak isimlendirilen bu yöntem, kişinin kaybettiği özgüvenini de geri kazanmasını sağlıyor.

Kimler Beyazlatma Yaptırabilir?

Diş beyazlatma işlemi, 18 yaşından küçüklere uygulanamaz. Bunun nedeni ise 18 yaş altındaki kişilerde diş sinirlerinin ve pulpa odasının en geniş boyutlarında olmasıdır.

Hamilelere, dişleri aşırı hassas olan kişilere, etkin maddesi peroksit olan beyazlatıcı ajanlara karşı alerjisi bulunanlara beyazlatma işlemi uygulanmamalıdır.

Dişlerinde herhangi bir kırık, aşınma ya da çatlak olan kişilere, diş beyazlatma yapılamaz. Aynı zamanda dişetleri aşırı çekilmiş olan ve köklerin büyük bölümü açığa çıkmış kişilere de beyazlatma işlemi yapılamaz.

Sigara içen kişilerin işlemden daha iyi bir sonuç alabilmeleri adına sigarayı bırakmaları, bırakamayanların ise en azından sigarayı azaltmaları gerekir.

Hastaların eczanelerden satın aldıkları diş beyazlatıcı ajanlarını kendi başlarına kullanmaları, şayet ajanlar, hastanın diş ve dişeti yapısına uygun değilse kötü sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden dişlerini beyazlatmak isteyen kişiler, mutlaka bir diş hekimine muayene olmalıdır.

Diş Beyazlatma İşlemi Her Tür Renklendirmede İşe Yarar Mı?

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar, maalesef ki zamanla diş rengimizin bozulmasına neden olabilir. Özellikle kola, vişne suyu, havuç suyu, nar suyu, kırmızı şarap gibi renklendirici içeren içecekler, dişlerimizi ciddi oranda renklendirebilir.

Bol miktarda kafein içeren çay ve kahve tüketimi de dişlerin sararmasının en önemli nedenleri arasında yer alır. Sigara ile birlikte çay ve kahve tüketimi, dişlerin renklenmesini daha da kolaylaştırarak, hızlandırır.

Kullanılan birtakım ilaçlar da dişlerde renklenmeye yol açabilir. Özellikle çocukluk döneminde yani dişlerin oluşum aşamasında kullanılan ilaçlar ve antibiyotikler, dişleri renklendirebilir.

Hasta dişlerindeki sarı renklenmeler, gri renklenmelere nazaran daha kolay bir şekilde giderilir. Doğuştan ya da kanal tedavisi sonrasında dişlerde beliren gri renklenmelerin tedavisi daha zordur.

Bütün dişlerin genelinde yaygın bir gri renklenmenin olması durumunda beyazlatma işlemi daha da zorlaşır. Söz konusu sarı tonlarındaki lekelenmelerde diş beyazlatma işleminden daha verimli ve etkili bir sonuç alınır.

Kaynak: http://www.adaklinik.com/dis-beyazlatma

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?