Bektaş yaylası sahipsiz mi?

Bektaş yaylası sahipsiz mi?

Doğu Ka­ra­de­niz’in nüfus ola­rak en büyük yay­la­la­rın­dan biri olan Bek­taş Yayla yolu ol­duk­ça ba­kım­sız..Bu il­gi­siz­lik ne Trab­zon, ne Ordu ve nede  Rize yayla yol­la­rın­da var!

Haber: SEDAT KARAKAYA

Bektaş Yaylası, resmi olarak Giresun’un Dereli ilçesine bağlı olmasına rağmen Bulancak ilçesi halkı tarafından da kullanılmakta ve Kulakkaya Yaylası, Melikli Obası Yaylası, Kurttepe mevkii ve Alçakbel Orman İçi Piknik Alanı’nın bir araya gelmesi ile oluşan bir yayla…Bektaş ismi ise Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinin müridleri Türkmen Çepni’ler tarafından onun hatırasına hürmeten verilmiş bir isim.

2100 metre yükseklikte, Giresun il merkezine en kısa yoldan 56 kilometre  uzaklıkta bulunan Bektaş Yaylası’nın doğal güzellikleri görsel şölen sunuyor. Giresun Merkez Batlama, Bulancak ve Dereli yollarından yaylaya asfalt yollardan çıkılabiliyor. Doğa yürüyüşleri yapanlar için çok uygun parkurları da  bulunan Giresun’un gözde yaylasında yolların hali içler acısı! Yörede uzun yıllardır elektrik, su ve telefon gibi altyapı hizmetleri olmasına rağmen yaz aylarında (genelde yerli) birçok turist çeken yaylada yolların patates tarlası gibi olması da tartışmaları beraberinde getiriyor.

        VATANDAŞLAR BAKIMSIZ YOLLAR İÇİN İSYAN ETTİ

Yayla yollarının bakımsız çamur deryası olduğuna dikkati çeken vatandaşlardan Murat Demir, “Buraya yeni turistik tesisler de yapılmakta. Hem burası Doğu Karadeniz’in nüfus olarak en büyük yaylalarından birisi olmasına rağmen bu yol buraya reva mıdır? .tüm yetkililere buradan seslenmek istiyorum; sizler buraya bu şekil mi turist çekeceksiniz?

Ordu’nun,Trabzon’un,Samsun’un,Rize’nin yaylalarına yerli yabancı turistler akın ediyor.Ulaşım da o kadar rahat ki şehir merkezi yolundan farkı yok!Sizce yolları bozuk olan bir yayla yoluna bırakın turisti siz kendiniz rahatlıkla gidebiliyor musunuz?Boş yerlere yatırım yapacağınız yere tarihi ve ekonomik kazanç sağlayacak yerlere yatırım yapsanız kaybınız mı olur? Kurttepe mevkiinde kayak yapmaya uygun doğal alanlar var. Yaylanın havası ve suları çok soğuktur. Buranın değeri bilinmez mi?”diye sordu.

Doğa harikası vadilere çöken bulutların inanılmaz güzel manzaralar yarattığı Bektaş Yaylası’nda her yıl 30 Haziran -1 Temmuz tarihlerinde yaylanın geleneksel hâle gelmiş şenliği civar halkın yoğun katılımıyla kutlanıyor. Yaylada hareketlenme karların erimeye başladığı Nisan aylarında başlıyor ve yaklaşık Kasım ayına kadar yerleşmeler devam ediyor. Şimdi yayla yoluyla ilgili habere gelecek cevap merak ediliyor!

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?