Aksu ve Bayraktar’dan Karamollaoğlu’na Sıcak Karşılama

Aksu ve Bayraktar’dan Karamollaoğlu’na Sıcak Karşılama

Fındık üreticisine destek için Giresun’a gelen ve miting yapan SP Lideri Karamollaoğlu,Belediye ve Fiskobirlik ile Giresun’da büyük ilgi ve alaka gördü.Havalanında,2019’da güçlü bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklarını belirten SP lideri,Giresun’da ağırlıklı olarak fındık sorununa çare istedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,fındık üreticilerinin mağdur edildiğini belirterek iktidarı çözüm üretmeye çağırdı.Önce Giresun Belediyesi’ni ziyaret eden ve Başkan Kerim Aksu tarafından sıcak ve samimi bir ortamda karşılanan Karamollaoğlu,birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Karamollaoğlu daha sonra Fiskobirlik’te ,Yönetim kurulu ile görüştü.Başkan Lütfi Bayraktar tarafından karşılanan Karamollaoğlu ile Bayraktar,fındığın sorunları ve çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulundu.Karamollaoğlu daha sonra halka hitap etti ve üreticinin mağdur edilmemesini istedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Biz Saadet Partisi olarak bir başkan adayı çıkarma noktasında kararlıyız. Ama kim olur nasıl olur, onu da yapacağımız çalışmalarla belirleyeceğiz.

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, “Biz  Saadet Partisi olarak bir başkan adayı çıkarma noktasında kararlıyız. Ama kim olur nasıl olur, onu da yapacağımız çalışmalarla belirleyeceğiz.” dedi.

Fındık fiyatlarına değinen Karamollaoğlu, fındığın bölgedeki üreticilerin ana geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Dünyanın en kaliteli fındığının Karadeniz Bölgesi’nde üretildiğini kaydeden Karamollaoğlu, “Dünya üretiminin yüzde 70’i memleketimizden çıkıyor. Şu andada tam fındık sezonundayız. Bu noktada özellikle fındık üreticisinin, bu bölgenin beklentilerinin karşılanması lazım.” diye konuştu.

Bir gazetecinin “2019 yılında aday olacak mısınız” yönündeki sorusu üzerine Karamollaoğlu, “Biz  Saadet Partisi olarak bir başkan adayı çıkarma noktasında kararlıyız. Ama kim olur nasıl olur, onu da yapacağımız çalışmalarla belirleyeceğiz. İnşallah hayırlı olur. Ancak seçimlerin 2019 yılına kalmama ihtimali büyük. Bekleyip göreceğiz.” yanıtını verdi.

Karamollaoğlu,  Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) gayrimeşru referanduma yönelik bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Kuzey  Irak’ta meydana gelen gelişme aslında beklenen bir gelişme.  Erbakan Hocamıza Allah rahmet eylesin. 1992’de Mecliste yaptığı konuşma herkes tarafından biliniyor. Esasında o bir öngörüydü. Bugüne kadar atılan adımlarda sanki böyle bir şey hiç beklenmiyormuş gibi davranılması garip. Ancak şuna dikkat etmek lazım. Bu yapıldıktan sonra biz bu bölgede yabancıların müdahalesine daha fazla imkan hazırlayan bir tavrın içerisine girmemek lazım. Bu o bölgeyi tamamen yeniden dizayn etmek isteyenlerin kucağına iteler. Çok itinalı ve dikkatli davranmalıyız. Aşırı tepkiden kaçınmalıyız. Bütün yetkililerinde de konuşmalarında itinalı bir tavır sergilemeleri gerekir. Aksi taktirde zaten maalesef planlar olduğu gibi yürüyor, o planlar gerçekleşir.”

Yapılan son zamları da değerlendirmesi istenilen Karamollaoğlu, “Ekonomide biz ‘deniz bitti’ dedik. Şimdi bunun en açık delili ortaya çıkıyor. Yani para kalmadı. Bundan sonra hükümet zamları mecburen yapacak. Çünkü yeterince kaynak bulamıyor ülkeyi karşılayacak.” açıklamasında bulundu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?