Tütüncü’den, Referandum Değerlendirmesi

Tütüncü’den, Referandum Değerlendirmesi

Haber: Serap Cantürk Kahyaoğlu

Giresun seçmenine teşekkür eden Tütüncü, yüzde 62’lik oyun kendilerinde rehavete neden olmayacağını belirterek; “Kimse korkmasın.Endişe edilecek bir olay yok.Bu ülke daha iyi olacak” dedi.

Giresun’da yüzde 62 civarında “EVET” oyu çıkmasının gizli mimarı,AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü,uydu kanalımız Kanal 28 TV’de,Serap Cantürk ve Mustafa Cici’nin sorularını yanıtladı.

Gazeteci Cici ise; “Başarısızlıkta ilk eleştiri alacak kişi,il başkanları olur.Evet oyları,Ülke ortalamasının 12 puan üstüne çıkmış ise bundan sayın Tütüncü’nün payı büyüktür.Sağlık sorunlarına rağmen ,gemiyi terk etmemesi büyük bir vefa göstergesidir.Bizler siyasilerin eksileri kadar artılarını anlatmalıyız.Sayın Tütüncü,bu sonuçla Türkiye’de ilk 10 il başkanı arasına girmiştir” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 61,7 ‘Evet’ oyunun çıktığı Giresun’da AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, referandum oylaması hakkında değerlendirmede bulundu.

Ak Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, kanal 28 ekranlarında referandum sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi.

Referandumdan çıkan sonucu değerlendiren Tütüncü,  “Seçim çalışmaları öncesi kendimize yüzde 65 hedefi koymuştuk. Buna yakın bir ‘evet’ oyu aldık. Giresun olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu sonuçların hem Giresun hem ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah yarın daha güzel bir güne uyanırız. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, referandum da ‘evet’ ve ‘hayır’ oyu verenlerle yarın kol kola yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bu bir sistem değişikliğiydi ve halkımız tercihlerini sandığa yansıttılar. Bu demokratik hakkını kullanan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sonuçlara şu açıdan bakmak gerek… Yüzde 50,1 oranında hayır çıkmış olsa idi biz referandumdan önce sandıktan çıkan vatandaşın iradesine saygılı olacağız demiştik.   51.3 ile evet oyları meşruiyet kazanmıştır. bu oranın meşruiyetini tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kamuoyundaki genel beklenti özellikle MHP ile beraber girilen bir seçimde sanki ikisinin toplamı kadar bir oy alınacakmış gibi bir intiba uyanıyor ama Türk siyasi tarihine baktığınız zaman, genel seçimlere gidilirken yapılan ittifakların hiçbirisi o ittifakı oluşturan siyasi partilerin hiçbirisinin toplam oy oranlarını vermemiştir. Bu sonuçları o çerçeveden değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Mühim olan Türkiye için hayati önem taşıyan bu değişikliğin geçmesi idi. Vatandaşımızda 51,3 lük bir oy oranı ile bu teveccühü gösterdiler.”diye konuştu.

Başarının mimarlarının ak parti teşkilatı olduğuna dikkat çeken Tütüncü, “Bir yerde bir başarı varsa o bir kişiye mal edilemez.  Bu bizim başarımız değildir. Bu işin görünmeyen gizli kahramanları var. Başbakan yardımcımız Nurettin Canikli’nin önderliğinde, sorunsuz sıkıntısız, halk nezdinde büyük bir tepki almayan ciddi bir kampanyamız oldu. İyi bir referandum dönemi geçirdik. Anayasa değişikliği ile ilgili konuları vatandaşımıza birebir yansıttık. Bunu yansıtırken de teşkilatın her kademesinden arkadaşlarımız görev aldı.”dedi.

Tütüncü, oy oranlarının artış ve düşüş gösterme nedenlerini de masaya yatırarak değerlendirmelerde bulundu.

Tütüncü, Karadeniz bölgesinde 1 Kasım seçimlerindeki oy oranı ile referandumdaki oy oranlarında anlamlı bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Fındıkta destekleme alımı yapılacağı yönünde yapılan açıklamanın alınan oy oranı ile bağlantılı olduğunu düşünmediğini dile getiren Tütüncü, “Önümüzdeki sene fındık belirli bir seviyenin altına düşerse devlet fındık alımı dahil, her türlü müdahaleyi yapmaya hazır. Fındıkta bir sorun olsa bile fındıktaki sorunu çözecek tek alternatifte yine biziz. “diye konuştu.

Referandum sürecinde siyasiler tarafından yapılan açıklamaları değerlendiren Ak Parti Giresun il başkanı Tütüncü, “evet” cephesinde çok marjinal çıkışlar olmadığını ifade etti.

Tütüncü, referandumdan çıkan yeni yönetim biçimi ile Türkiye’nin daha hızlı karar alma mekanizmaları ile dünyada hak edilen noktaya gelineceğini dile getirdi.

Tütüncü, erken seçim kararı alınıp alınmayacağına ilişkinde “Şahsi fikrim olarak 2019’a kadar erken seçim görmüyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?