Giresun’da Fındık Çalıştayı

Giresun’da Fındık Çalıştayı

Giresun Ticaret Borsası tarafından ‘’Fındık Çalıştayı’’ düzenlendi.

Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Temel Yanıkoğlu; Fındık Çalıştayının fındık adına öneminden bahsetti.

Fındık Çalıştayına katılan Belediye Başkanı Kerim Aksu burada konuşma yaptı.

Vali Karahan, Çalıştayla ilgili “Giresun’la ilgili çalışmalarımıza yön verecek fikirler ortaya çıkacak” diye başladığı açılış konuşmasında “Ticaret Borsamız, Giresunluların beklentilerini görmek, dinlemek ilk ağızdan toplamak suretiyle bizlere Giresun’un geleceğine yönelik fikirler sunmak amacıyla bir proje başlattı. Bizde tabi yerel imkânları, valilik imkânlarını seferber ettik, biliyorduk ki bunun sonucu hepimiz için gerçekten fikir verici olacak, ufuk açıcı olacak. Neticede halkımız sorunları yaşayanlar olarak iyi biliyor ve çözüm önerilerinde de gerçekten güzel fikirler veriyor. İnanıyorum ki bundan sonraki, Giresun’la ilgili çalışmalarımıza yön verecek fikirler ortaya çıkacak. Ticaret Borsamızın biliyorsunuz aynı zamanda, 90. yaş günü. Maşallah 90’lık delikanlı. Fındığın bunda hikmeti var. Kerameti var. Başkan dedi, fındık bizim için baş tacı ama bu biraz dilde kalıyor. Fındık gerekli hürmeti görüyor mu acaba? Biliyorsunuz bir nimetin kadrini bilemez isek eğer o elimizden gider. Fındıkta bunun gibi. Fındığa biz gereken özeni göstermiyoruz. Fındıkla ilgili pek çok sorunlar dile getirilebilinir. Ama borsa bize bu konuda öncü olacak inşallah. Bu sene yetiştirip, ilk fındık alımını yapacaktık ama teknik imkânsızlıklar ve de fındığında çok fazla bereketli olmayışı nedeniyle bu sene maalesef olmadı. İnşallah seneye daha iyi ürün bekliyoruz ve daha bol bereketli ürünle birlikte burada güzel bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Borsamızda faaliyete geçerek ve böylece Giresun’un fındığın başkenti olduğu da resmen tescillenmiş olacak. Güzel bir projeydi, bu biliyorsunuz. Bu projeye başından başladık, temelini attık. Açılışını da yaptık resmi olarak. İlk programımızıda burada gerçekleştiriyoruz. Fonksiyon olarak da borsamızın ben gerçekten iyi çalışacağına inanıyorum. Türkiye’de tarım borsacılığı yeni bir sektör. Bu konuda bir şirketleşme çalışmasıda var. Temel bey ve ekibi bu çalışmayı da yürütüyorlar. İnşallah o da netilenecek ve Giresun’da fındığın gerçekten hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bol bereketli fındıklı sezonlar diliyorum’’ sözleriyle tamamladı.

Başkan Aksu; “Fındık Borsa’sı hep bir yerlerde diye konuşulur, aslında fındık borsası hiçbir yerde değil birkaç kişinin tekelinde, fındık bizim milli ürünümüzse o tekeli kırmalıyız. Dünyadaki fındığın %75 ini üreten, en kaliteli fındığın olduğu şehirde yaşayan bir Belediye Başkanı olarak da şunu söylemek isterim. Kendi malımızın değerini bilmeliyiz. Yüzde yüzü yerli ve yüzde yüzü de ithalattan ihracatı olmayan bir ihracat ürününün, değerini bilemezsek bizi 3-5 kişinin yönetmesine izin veririz. Bunun için fındık borsasını önemsiyorum, her türlü katkıyı yapmaya çalışıyorum ve fındık borsasının da bu çalıştayının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalıştaydan da fındığımız adına bir çok fikir ve öneriler çıkacağına inanıyorum’’ dedi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?