TÜRKER’DEN KARAN’A SERT CEVAP

TÜRKER’DEN KARAN’A SERT CEVAP

Karan ile CHP arasındaki gerilim artıyor.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan’ın eleştirilerini cevapladı.

Türker şöyle konuştu: “Bizleri yaptığı tek ve en iyi iş olan basın bülteni aracılığı ile şov yapmakla suçlayan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan’a ve milli servetimiz, alın terimiz, göz nurumuz fındığımıza ve üreticimize olan katkılarından dolayı yönetim kurulu üyelerine bir hemşerileri olarak öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.

Türker, “Bugüne kadar tüm içi boş, sığ, yarardan çok zarar odaklı gündemi meşgul etmenin dışına çıkmayan söylemlere cevap vermememiz sanırım Sayın Karan’da meydan boş algısı yaratmış. Eğer boş bırakılmış bir alan, meydan aranıyorsa kendisine fındık harmanlarını, ocak diplerini, sahilde taşın üzerinde ürününü kurutan üreticinin yanını tavsiye ederim” dedi..

Türker şunları söyledi: “Fındık üreticisinin hakkının, emeğinin, alın terinin klavye ve ekran karşısında cılız bir sesle savunulamayacağını bu güne kadar çok açık bir şekilde gördük. Bunun en büyük kanıtı da sayın başkanın kısır gerekçelerle bahsettiği fındık fiyatlarındaki acımasız oyunda açıkça görebilirsiniz.

Bizleri plastik naylon fındık sepetleri ile şov yapmakla itham eden sayın başkanın ne bahçede hasat zamanı, ne de harmanda hasat sonrası tek bir kare fotoğrafı dahi bulunmamaktadır.

Tabi yelekli takım elbiseli kravatlı yanında hiçbir üretici, emekçi bulunmadan tek bir fındık dalı tutarak verdiği pozları saymazsak…

Sayın başkanın makamında bulunan birbirinden süslü fındık ve üretici temalı tablolar ile verdiği pozlar popülist şovanizm siyasetinin en açık ve en üzücü ispatıdır.

Geçmiş dönem AKP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten oda başkanımızın artık AKP yetkilisi değil, fındık ve üreticisinin sözcüsü olduğunu kendisine hatırlatırız.

Gömlek değiştirme kültürüne açık olan sayın başkanımızın sadece basın yoluyla, teşekküre dayalı, net veri ve gerçeklerden uzak, fındık üreticisinin talihsiz kaderini yerle bir edemeyen, söylemleri ile de içine büründüğü bu gömleği çıkartmasını da fındık üreticisinin geleceği açısından önemle rica ediyoruz.

Sayın başkanın işi ne biata dayalı teşekkürdür,  ne de gündemi boş yere işgal ederek bizlere laf yetiştirmesidir. Asli görevi fındığın,  çotanağın daldan toplanana kadar en sağlıklı bereketli şekilde zarar görmeden kalması için Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirmek, üreticiye bu yönde bilgi ve gerekli donanımla destekçi olmaktır. Çuvala giren fındığın ise gerçek piyasa değerini bulması için başta ilgili kuruluşlar ve hükümet yetkilileri ile istişare halinde bulunmasıdır.

Gerekirse hükümete çağrıda bulunmak, gerekirse karşı karşıya gelmek ve de gerekirse üreticileri hakkını, emeğinin karşılığını savunmak ve almak için meydanlara dökmektir.

Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da bahçede, harmanda, sokakta olmaya devam edeceğiz. Gerekli fındık üreticisi yararına olan tüm iş birliği, iletişim ve eleştirileri yine sayın başkanın mensubu olduğu siyasi partinin yerel temsilcilerinden bekliyoruz.Kamu oyuna, fındık üreticilerimize saygı ile duyurulur”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?