2016 BÜTÇESİ FİYASKO MU?

2016 BÜTÇESİ FİYASKO MU?

Yılmaz,” .Özel İdare Bütçesi 46 milyon lira… Giresun Belediyesi  bütçesi 125 Milyon Tl …Giresun  Üniversitesi’nin Bütçesi Bile 100 Milyon Tl İle  Bizim  2 Katımızdan Fazla.”dedi

2016 BÜTÇESİ FİYASKO MU?

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, 2016 bütçesini eleştirdi.

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grupbaşkanvekili Mehmet Yılmaz,2016 Bütçesini Eleştirdi

Yılmaz;  “2014’te hedefsiz plansız  5 yıllık stratejik planla başlayan  meclis dönemimiz,  2 yıldır  buna bağlı yapılan yıllık  plansız  performans planları  ile  devam eden  görüşmelerimiz,  yine özel idare bütçemizi  geçen yıl olduğu gibi  46 milyona bağlayarak  sona ermiştir. 2016 yılı özel idare bütçesi bizim eleştiri ve red oylarımıza rağmen, bu meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edilmiş, bugün de  kararnamesi  bu meclisten geçmiştir.”dedi.

Yılmaz şöyle Konuştu: “Maalesef Giresun’un ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak  bir bütçe büyüklüğü ile görüşmelerimizi tamamladık. Hep söyledik yine tekrar ediyorum. Giresun  16  İlçe ,430 bin civarı nüfusu ile  bu bütçeyi  ne yapsın. ek bütçe  yaparız diyorsunuz.geçen yıl yaptık, hepsi 20 milyon ,etti 66 milyon.yeter mi koca giresin özel idaresine.?.. Giresun Belediyesi  125 milyon TL ile , Giresun  Üniversitesi’nin bütçesi bile 100 milyon TL ile  bizim  2 katımızdan fazla.

 

Bu bütçenin büyüklüğü yetersiz..bu bütçe  gerçekçi değil.. Bu bütçe zaten  50 milyonu aştığını bildiğimiz ödenek üstü harcamamızı  daha da arttıracak. Yine bu bütçe 30 milyon borcu olan özel idaremizi yeniden borçlanma zorunda bırakacaktır.

 

Bütçemizin gerçekçi olmadığının en somut belgesi, bir özel şirkete ihale edilen Tirebolu  konkasör tesisimizde  üretilen  malzeme için  her yıl olduğu gibi 2016 yılında da   ödemek zorunda olduğumuz  5 milyon   TL’ nin yerine  1 milyon  TL koymamızdır.

 

Kısacası Giresun ‘a yakışmayan, Giresun’a  hayırlı  olmayacak bir  bütçe ile karşı karşıyayız. Bu arada  plan ve bütçe komisyonu başkanı ve üyesi arkadaşlarımıza, emeklerine  teşekkür ediyorum. Bu kıt bütçeden ancak bunu çıkarabilmişler.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Mobil Sürüme Geç